Searching...
30 Aralık 2013

SERİ KATİLLER HAKKINDA ?

09:58


Seri katil, bir aydan daha uzun bir dönemde, 3 veya daha fazla insanı öldüren kişiye denilir. Kurbanlar sıklıkla aynı şekilde ve benzer özellikler taşıyan (aynı meslek,görünüş,cinsiyet veya yaş grubu) kişilerden oluşur. 

Seri katillerde, ağır basan psikiyatrik tanı psikopatidir. Psikopatlar, empati ve suçluluk duygusundan uzak bir halde, ben merkezci ve itici, sosyal, ahlaki ve hukuki kabullere uymayan kişilerdir. Psikopatlar yarattıkları ve benimsedikleri kurallara uymayı tercih ederler. Genellikle dışarıdan gözlendiklerinde normal, göze batmayan ve hatta toplumda saygı gören ve çekici kişiler olabilirler.

Yapılan istatistiklere göre, seri katiller, erkeklerden cok kadınarı ve tanımadıklarını öldürmeyi tercih ediyorlar. Seri katillerin genel profili ise ; Aşağılık duygusuna ve problemli bir çocukluk geçmişine sahip veya cinsel saldırıya uğramış, çoğunluğu beyaz tenli, heteroseksüel ve dindardırlar. 

Iktidar ve güç ihtiyaçlarını tatmin için öldürüyorlar. Hepsinde cinsel davranış bozuklukları ve intihar eğilimi vardır. Çoğunluğu alkol veya uyuşturucu bağımlısı, gerçekle yüzleşmekten kaçınan kişilerdir. Hayvanlara işkence etmeyi de seven tiplerdir. Cinayet işlerken ne yaptıklarının farkında oldukları için, cezai sorumlulukları vardır.

Katil, öldürmeye ara verdiği dönemde, cinayeti hafızasında canlı tutabilmek için kurbandan muhakkak bir eşya ya da bir organ alır. Zeka seviyeleri normalin üstünde hatta %30 u üstün zekalı insanlardır. %81 i pornografiye, %79 u mastürbasyona, %71 i röntgenciliğe meraklıdır.

Kadın seri katillere daha seyrek rastlanır. Duygusal olarak yakın oldukları erkekleri kişisel sebeplerden dolayı öldürmeye daha çok eğilimlidirler. Erkeklerin yabanci kurban seçmelerinin aksine kadın seri katiller genellikle etraflarındaki eş-dost ve tanıdıklarından kurbanlarını seçerler.Kadın seri katiller için önemli kurbanlarının arasında kocaları ve çocukları vardır. Çocuk öldürmede kadın seri katiller, erkeklere oranla daha yüksek yüzdeye sahiptirler.( %21, %39 arası ). 105 kadın seri katil arasında yapılan araştırmaya göre, en çok başvururulan cinayet yöntemi zehirleme çıkmıştır. 

Dünyada bilinen en ünlü seri katliller ise ; Karındeşen Jack (1888 ), Londra`da coğunluğu fahişeler olmak üzere 15 kişiyi öldürmüştür. Ünü yakalanamamasından gelir. 

Çin`de, M.Ö 144 yılında imparator yiğeni Lui Pengli, en az 100 kişiyi öldürmüştür. Imparator yiğenine kıyıp ölüm cezası verememiş, sadece asaletini elinden almıştır. 

15.ci yüzyılda Avrupa`nın en varlıklı kişilerinden Gilles de Rais, 140 ile 800 arasında köylü çocuklar ve genç erkekleri öldürmüştür.

1610 yılında tutuklanıncaya kadar Macar Aristokrat Elizabeth Bathory, 650 ye yakın kız ve genç kadına işkence edip öldürmüştür.

Türkiye`de ise şimdiye kadar bilinen 6 seri katil olmuştur ve hepsi yakalanmıştır. Bunların arasında en ilginci 32 yaşında, 3 mobilyacıyı kafalarına kurşun sıkarak öldüren Seyit Ahmet Demirci`dir. 11 yaşında Fatsa`da bir mobilyacının tecavüzüne uğradığından, öldürdüğü mobilyacı sayısını 11 e tamamlayamadan yakalandığına çok üzülmüştür.

Seri katilerin yakalandıktan sonra, savunmalarında söyledikleri cümlelerin bazıları : " Ben sadece sokakları temizliyordum." , " Bana göre bir ceset, canlı bir bedenin taşıyamayacağı bir güzellik ve saygınlık taşır. " , " Insanlar, kurtçuklara benzer. Küçük, kör ve değersiz. " , " Bana yukarıdan bakarsanız aptalın tekini görürsünüz, bana aşağıdan bakarsanız tanrıyı, tam karşıdan bakarsanız o zaman da kendinizi görürsünüz. " , " Onları incitmek istemedim, sadece öldürmek istedim. " , " Yaşama ve ölüme hükmetmek istiyorum. "

Umarım birgün bilim, bu tip hasta ruhlu insanların beyinlerini komple iyileştirecek bir yöntem bulur ve toplum huzura kavuşur.


#İnançKızılkaya

0 yorum:

Yorum Gönder