-
RAKIYA SU KONULUNCA NEDEN BEYAZLAR ?
Rakı içinde bulunan anason yağı, alkolde çözünür fakat su içinde çözünmez.
Rakıya katılan su, anason yağının çözünürlüğünü azaltıp, küçük beyaz damlacıklar oluşmasına sebep olur. Rakıya katılan suyun miktarına bağlı olarakta, bu beyazlama artar. Aynı zamanda, rakının içindeki alkol oranı % 45 lerden, su katılması ile % 38 ler seviyesine düşer.
Kısacası,rakının içindeki anason yağıdır, bize beyaz bir güzellik sunan.
Şimdi, rakınızı bilinçli olarak içebilirsiniz. Afiyet Olsun !
#İnançKızılkaya
16 Aralık 2013
Benzer Haberler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder