Searching...
20 Aralık 2013

80 Bin Yıl Önce Galaksiden Gönderilen Yardım Edin Mesajı Şok Etti...

07:25





Haberin henüz gerçekliği kesin değildir,görüşlerinizi,eleştirilerinizi ve düşüncelerinizi 
Paylaşımın altında yorum atarak paylaşabilirsiniz :) Teşekkürler


80 BIN YIL ÖNCE KAYDEDILEN MESAJ ÖNCE CIDDIYE ALINMADI. ŞIMDI KAINATIN SIRLARINI AYDINLATABILIR.

ABD'de 1979-2007 arasında yayımlanan ve genellikle paranormal ve doğa üstü olaylara yer veren tabloid gazete Weekly World News'un "Uzaylılardan sinyal geldi"başlıklı manşeti yıllar sonra yeniden tartışılmaya başlandı.
1998'de yayımlandığı dönem 'asılsızdır' diye fazla önemsenmeyen bu haber aradan geçen 15 yılda bazı arşivlerin açıldığı iddialarıyla yeniden konuşulmaya başlandı.
Haberi yeniden gündeme getiren sinyalin içerdiği mesaja ait şifrelerinin uzmanlar tarafından yeniden yorumlanması.
80 bin yıl önce Andromeda galaksisindeki bir gezegenden gönderilen ve 'SOS' mesajı içeren sinyalin şifreleri üzerine çalışan Rus bilim insanları "Mesajın karışık matematiksel şifreleri çözüldü. Mesajda dikkat çeken yardım için yalvaran ve suçluluk hissi taşıyan ifade biçimi. Kendi elleriyle yaptıkları nükleer bir silahın ortaya çıkardığı belalarla mücadele ederken yok olma ihtimali bulunuyor. 80 bin yıl önce dünyada tarih öncesi çağ yaşanırken onların başka gezegenlere gidebilecek kadar teknolojileri bulunuyormuş. Ancak başlarının büyük bir belada olduğu ve fazla zamanları olmadığı anlaşılıyor. Kendi gezegenlerinde rehin kalmışlar. Çalışmalar gösteriyor ki yok oluşlarının nedeni kozmik bir felaket değil kendi elleriyle ürettikleri bir nükleer bela. Ya da bu belanın neden olduğu bir çöküş. Büyük bir yıkım, cehennemi andıran patlamalar, hastalık ve ölümlerin olduğu kesin" diyor.
Mesajın gerçekliğine ve şifrelerinin çözüldüğüne inanmayanlar da azımsanır sayıda değil. 1998'deki ilk haberin sahte olduğunu düşünenler mesajın şifrelerini yorumladığı iddia edilen Rus bilim insanı Victor Kurlakov ismin de aslında ölen Rus Genelkurmay Başkanı Kurlakov'a ait olduğunu söylüyor.


12 yorum:

  1. Sacmalamayin amk

    YanıtlaSil
  2. En yakin galaksi bile bizden 2,5 milyon isik yili uzakta. Yani isiklari bize ancak 2.5 milyon yil sonra ulasabiliyor. Baska bir galaksiden 80 bin yil once gonderilmis bir mesajin bize nasil ulasabilecegini dusunuyorsunuz. Bu surede kendi galaksisinin bile disina cikamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2,5 milyon yıl sonra değil, 2,5 milyon ışık yılı sonra ulaşıyor ;)

      Sil
    2. 2,5 milyon yıl,haber varsayımdan ibarettir elde kesin bir bilgi yoktur araştırma yapılmaktadır konu hakkında.

      Sil
  3. belki başka bir galaksiden değil de bizim galaksimizdeki henüz gözlemleyemediğimiz bir gezegenden..belki de bu mesajdan bi kaç bin yıl sonra yani günümüzden 60-70 bin yıl önce yokolmuş bir gezegendendir o yüzden gözlemleyememişizdir...??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göremediğimiz çoğu şey bu konunun içinde olabilir,bu haber hakkında araştırmaları sürdürmektedir bilim insanları bakalım artık :)

      Sil
  4. Sinan arkadaşın dediği mantıklı geliyor ulan kim gönderir böyle bir mesaj :) Zombiler mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber varsayımdan ibarettir elde kesin bir bilgi yoktur araştırma yapılmaktadır konu hakkında.

      Sil
  5. dikkatli okursanız yiyo bizi :) sadece dikkat çekmek ve palavra .

    YanıtlaSil
  6. Haberin kendisi bile heycanverici bana sorarsanız :)

    YanıtlaSil