Searching...
28 Aralık 2013

DÜNYAMIZ HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

08:15

DÜNYAMIZ HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER



Günümüzde, dünya etrafında 22 bin adet uydu dolanmaktadır. Bunların %5 i çalışır durumda, %8 in yakıtı bitmiş, %87 si ise çalışmamakta çöp olarak dünya etrafında dönmektedir. Hergün uzayda yarattığımız uydu çöplüğünden ortalama 1 parça, dünyaya geri düşmekte ve ayrıca hergün, uzaydan dünyaya 100 ton ağırlığında meteor tozu düşmektedir.
Insanoğlu, astronot kıyafeti giymeden, korunmasız bir şekilde, yerden sadece 19 km yükseğe çıkabiilir. 19 km den sonra eğer giymez ise, vücudunda ki su, vücut sıcaklığında kaynamaya başlar.
Dünyaya, hergün 8 milyon 600 bin yıldırım düşmektedir.
Dinazorların, dev boyutlara ulaşmasının sebebi, o zamanlarda atmosferde daha fazla oksijenin bulunmasidir. Şu an ki hiçbir canlı o boyuta erişemez. Çünkü atmosferimizde artık o kadar oksijen bulunmamaktadır.
Antartika`daki toplam buz miktarı, Atlas Okyanusundaki su miktarına eşittir.
Her yıl 2 bin adet yeni deniz türü keşfedilmektedir. Okyanuslarda ortalama 1 milyon adet tür yaşadığı düşünülmektedir ve şimdiye kadar sadece %33 ü keşfedilmiştir.
Her yıl ortalama 8-12 insan, köpek balığı saldırısından ölmekte buna karşı 100 milyon köpek balığı, insan saldırısı dolayısı ile ölmektedir.
Dünyada gerçekleşen volkanik patlamaların %90 ı okyanus tabanında gerçekleşmektedir.
Dünyanın en derin noktası Mariana Çukuru olup, okyanus yüzeyinden 10,9 km diptedir.
Sahip olduğumuz altın rezervinin %99 u dünyanın çekirdeğindedir. Çekirdeğin sıcaklığı yaklaşık güneş yüzeyinin sıcaklığına eşit olup, değeri 5500 santigrat derecedir.
Dünyanın yüzeyinden merkezine olan uzaklığı 6371 kilometredir. Insan eliyle açılmış en derin deliğin uzunluğu ise 12,4 km olup, ismi Sakharin-1 kuyusudur.
Karada yaşayıp, yüzeyden tam 2,8 km derinde olan bir bakteri çeşidi bulunmuştur. Yaşamda kalabilmeyi, uranyumdan yayılan radyoaktiviteyi kullanarak suyu kullanabilir enerjiye dönüştürecek bir yetenek geliştirmelerine borçludurlar.
Şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık Libya`da 57,8 santigrat derecedir. Kaydedilen en soğuk gün ise Antartika`da -89,2 santigrat derecedir.
Dünyanın en kurak bölgesi Antartika`da Kuru Vadi`dir. Son 2 milyon yıldır hiç yagış almamıştır.
Önümüzdeki 300 yıl içerisinde, günümüzde var olan türlerin %75 inin soyu tükenecektir.
Her kıta, yılda ortalama 2 santimetre yer degiştirmektedir.
Her saniyede 2 insan ölmekte fakat hergün de yaklaşık 200 bin insan doğmaktadır. 

Kaynak : evrimagaci.org  #İnançKızılkaya


0 yorum:

Yorum Gönder