Searching...
25 Aralık 2013

Katil Köy "Ovacık Köyü" Katliamı Hayvanları böyle öldürdüler!

07:31


Son günlerin gündemi olan Aydın Kuyucak Köyü muhtarı ve halkının yaptığı sokak canları ve barınak canları için olan katliam ve hatta muhtarın '' tüm silahlarınızı alıp gelin gelmeyene ceza verilecektir '' sözüyle hamile köpekleri 1,5 aylık yavru köpeklere kadar öldüren muhtar ve arkadaşlarına suç duyurusu için lütfen Kuyucak Kaymakamlığına ve Aydın valiliğine bu kişiler hakkında suç duyurusu şikayet dilekçelerini internet den email yoluyla yada fax ile yapalım lütfen.. ilgili Valilik dilekçesi ve Kaymakamlık dilekçesi örnekleri aşağıda dır.. 





Konu:5199 sayılı ihlali hk.

KAYMAKAMLIK MAKAMINA
KUYUCAK
İlçenize bağlı Ovacık köyünde sahipsiz sokak hayvanları köyün muhtarı tarafından yönlendirme yapılarak katledilmişlerdir.Katliamlar halen devam etmektedir.5199 sayılı yasa çalışmaları aşağıda görüldüğü gibi olup,Kaymakamlık makamınızca ilçenize bağlı köy muhtarlarının konuyla ilgili bilgilendirilmesi acilen rica olunur. 
2004.Nisan ayında 5199 sayılı Hayvanları Koruma yasası ülkemiz tarafından kabul edilmiş olup,7-10 yıllık süreçte ve AB uyum sürecinde sahipsiz sokak hayvanlarının nüfus denetimi ve sahipsiz sokak hayvanlarının can güvenliği,Orman ve Su Bakanlığımız ile eş güdümlü hareket edilerek,illerde Valiliklerimiz tarafından oluşturulan İl Hayvan Koruma Kurulu başkanlığınca koruma altına alınmıştır.Belediye veterinerleri tarafından ücretsiz kısırlaştırılan,aşılanan,kayıt altına alınan sahipsiz hayvanlarımız 5199 sayılı yasanın 7.md.gereği bulundukları ortama geri bırakılırlar.Bırakıldıkları ortamda yerel hayvan koruma gönüllüleri ve görevlileri tarafından beslenme ve denetimleri yapılır. "Hayvanların Korunmasına dair Uygulama Yönetmeliğinin" 21. d Maddesi (Ek 1) gereğince, Sahipsiz sokak hayvanlarına uygulanan işkence,kötü davranma,beslenmelerine,suiçmelerine engel olmak,bulundukları ortamdan başka bir yere atma,ölümlerine neden olmak,5199 sayılı yasanın 14.md.ve 21.md.ihlali olup,kabahatler kanunu gereği; her bir hayvan için idari para cezası uygulaması getirmektedir. Valiliklerin olmadığı yerlerde yetki devri en büyük mülkü amir olan Kaymakamlıklara “ek2” md. göre görev devri yapılmış olup,konuyla ilgili yasal takip kaymakamlıklarca yapılmaktadır. Madde 54 - (1) 5199 sayılı Kanunun 28 inci maddesinde öngörülen idarî para cezaları, Bakanlık tarafından verilir. Bakanlık, idarî para cezası verme yetkisini, Kanunun 17. nci maddesi çerçevesinde, mahallin en büyük mülkî amirine devredebilir. 5199 sayılı Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde mahallin en büyük mülkî amirince görevlendirilen denetim elemanları ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı denetim elemanlarınca, 5199 sayılı Kanunda belirtilen fiillerin işlenmesini müteakip fiilleri işleyenler hakkında bir tutanak düzenlenir. Madde 49 - (1) Bakanlık veya mahallin en büyük mülkî amirince görevlendirilen denetim elemanlarınca yapılan denetim sonucunda; 5199 sayılı Kanunda belirtilen fiillere aykırılık tespit edilmesi durumunda, Ek-8 deki Hayvan Hakları İhlali Tutanağı düzenlenir.(Ek 2)
İllerde en büyük mülkü amir Valilik olup,bu görev ilçelerde en büyük amir olan Kaymakamlıklara devredilmiştir.Hayvan hakları ile ihlallerde,şikayetlerde kaymakamlıklarca oluşturulan sağlık denetim elemanları şikayeti değerlendirir,cezai işlem uygulama yetkisi vardır. Geçtiğimiz yıl da aynı katliamı yapan Kuyucak Belediyesi hakkın da ayrıca gerekli incelemenin başlatılmasını talep ediyoruz
Son zamanlarda hayvana artan şiddet ve insani boyutta kabul edilemez davranışlar, ebeveynlerin hayvana kötü davranış biçimleri, gençlerimizi olumsuz etkilemektedir.Konuyla ilgili okullarda şiddete karşı sevgi projesi altında öğrencilerimize eğitim programları uygulanmasına başlanmıştır.Amaç yarının gençlerinin ve yetişkinlerinin başarılı,sevgi dolu ve merhametli bireyler olmasını sağlamaktır.Konuyla ilgili Ovacık muhtarı hakkında yasal takip başlatılmasını emir ve müsaadelerinize sunarım. 

Kuyucak kaymakamlığı mail adresi ve fax numrası

Faks : 0 256 371 4557
E-Posta : sezer.yilmaz@icisleri.gov.tr 
kuyucak@icisleri.gov.tr

VALİLİK DİLEKÇE ÖRNEĞİ



VALİLİK MAKAMINA 
AYDIN

Kuduz ve diğer bulaşıcı hastalıklara karşı etkili çalışmalar yapmak İL HAYVAN SAĞLIK ZABITASI KOMİSYONU görevidir.

"11.06. 2010 Tarih ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun" 4 ve 43. maddelerine dayanılarak hazırlanmış olan "BULAŞICI HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELEDE UYGULANACAK GENEL HÜKÜMLERE İLİŞKİN YÖNETMELİK" gereği, Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonlarının kuduza ve tüm bulaşıcı hastalıklara karşı başta AŞILAMA olmak üzere koruyucu tedbirler alma görevi vardır. Fakat ilinizde bu komisyon görev ihmalinde bulunarak kuduz çıkmasına sebep olmuştur.

1. Kuduza karşı önlem alınmasını hükme bağlamış olan belirtilen hükümlerin yerine getirilmesinde görev ihmali bulunan komisyon üyeleri hakkında "Görev ihmalden" soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

2. ilçe Belediye Veteriner işleri Müdürü hakkında görev ihmalden soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

3. İlçe Orman Su İşleri Müdürlüğü hakkında görev ihmalden soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

4. Ilçe Tarim Müdürlüğü hakkında görev ihmalden dolayı soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

5. Içe de bulunan sahipsiz hayvanların aşılanıp kısırlaştırılıp alındıkları yere bırakılması konusunda gerekli kurumların oluşturulması ve uygulanmasını talep ediyoruz.

Ayrıca karantina suresince "tek bir hayvanin öldürülmesi" halinde valiliğiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Muracaatımıza ilişkin 4982 sayılı ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.



Ad soyad
TC


Valilik Telefon 0256 212 42 59
Faks 0256 214 36 53
email: aydin@aydin.gov.tr

( Not: Arkadaslar Resim Temsilidir)

3 yorum:

  1. Ovacik köyü çok is aldin. Başına siz dava edecegim hepsin bu kaymak bey sen oRada yerinde otuyorucana halkta bir etrafina bak söz sizi kopegin pesin bun hayvan haklarina sikayet edecem haberiniz olsun kaymamak bey rica ediyorum. Turkiye duy sesimi herkez duyusun kovacik köyünde katliam var dilekce ece akin 61 ts

    YanıtlaSil
  2. Bu fotoğraf daha önce çinde linç edilen bir köpek için servis edilmişti, yanlış olmasın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ( Not: Arkadaslar Resim Temsilidir) Yazdık haberin sonuna.Gözünüzden kaçmış olabilir.

      Sil