Searching...
17 Ocak 2014

Karikateist Facebook Sayfası Kapatıldı !

10:10
Facebookda 2 Haziran 2012 Tarihinde kurulan Karikateist sayfası bugüne kadar birçok saldırıyı atlatmış ve birçok kapanma tehlikesiyle karşı karşıya gelmişti ve bu saldırıları sürekli atlatmayı başardılar ama Karikateiste yapılan son saldırı ve son dönemlerde sayfanın hitinin (beğeni/yorum vb) düşük olmasından dolayı facebook tarafından sayfa kapatılmıştır.Sayfa adminleri şikayetin yanısıra Oto Like (Oto Beğeni) ile sayfaya istek dışı beğeniler yollayıp sayfanın facebook da kural ihlali yapıyor gibi gözüküp kapanması sağlandığı düşünülüyor.Saldırı elimizdeki bilgiler tam net olmasada Cyber Warrior Hacker grubu tarafından yapıldığı söyleniyor.Şuan sayfa yedek sayfadan yayına devam etmektedir.




9 yorum:

  1. Öncelikle ateizmi türkiyede anti-teizm olarak tanıtan bir sayfa olduğunu kabul edelim. Ateistler ateist olduklarını söyledikleri ortamlarda "allaha peygambere küfreden" olarak tanınıyorsa karikateistin burdaki katkısı büyüktür

    özgürlük adı altında başka insanların özgürlüğünü kısıtladılar. inanç özgürlüğü terimini sürekli gündeme getirip inançlara büyük saygısızlıklar yapan paylaşımları ile başkalarının özgürlüklerini kısıtladılar

    Karikateistin bu tarz paylaşımlarından sonra birçok ateist anti-teizme yöneldi ancak bunu hiçbir zaman kabul etmediler. "benim ölmemi isteyen bir dine saygı duymam" dediler, müslümanlara aptal, küçük beyinli, yamyam gibi hakaretlerini eksik etmediler. Bizim derdimiz islamla diyip müslümanlara saldırdılar.

    Ben bir ateistim ve kimsenin diniyle, inancıyla alıp veremediğim yok. İnsanlara dinlerine hakaret etmeyi öğretmektense bilimi, felsefeyi sevdirmeliyiz. "Ateist" diyince insanların aklına entellektüel, gerçekten bilgili, araştıran, öğrenen, sorgulayan insanlar gelmeli. Karikateistin kapanması, bu nedenle beni rahatsız etmedi. Umuyorum ki bir gün "sorgulayanlar" insanların inancına sataşmayı sorgulayacaklardır.

    YanıtlaSil
  2. Yedek sayfada kapandı.Biz kapattık :D

    YanıtlaSil
  3. Alper Türkmen,bu konu eski tarihli şuanki durumla ilgili kesin bilgimiz yok.

    YanıtlaSil
  4. Dindarların(Hristiyan Müslüman Yahudi) katlanamadıkları, eğitim ve mizah sayfası. Sayfadaki paylaşımlar, gelişmiş ülkelerde düşünce özgürlüğü kabul edilse de Türkiye'deki saldırgan-cahil-yobaz kesim kaldıramadı.
    Hiç bir ateist müslüman-hristiyan vb. diye ne bir insan öldürür, ne de bir internet site-sayfasına saldırır. Dindarlar konuşarak yenemedikleri sayfa üyesi ateistleri saldırarak kısa süreli engellediler.
    Sayfa en kısa zamanda yeniden açılacaktır.

    YanıtlaSil
  5. özgürlük sadece size ait bi olgu değil inanmak inanmamak konusunda elbette herkes özgür; ama Allaha Peygamberimize hakaret etme özgürlüğü diye bişey yok olamaz..inanmıyorsunuz diye insanların inanıp gönülden bağlandıkları değerlere hakaret edemezsiniz özgürlük değil haddimizi bileceğiz..

    YanıtlaSil
  6. özgürlük sadece size ait bi olgu değil inanmak inanmamak konusunda elbette herkes özgür; ama Allaha Peygamberimize hakaret etme özgürlüğü diye bişey yok olamaz..inanmıyorsunuz diye insanların inanıp gönülden bağlandıkları değerlere hakaret edemezsiniz özgürlük değil haddimizi bileceğiz..

    YanıtlaSil