Searching...
22 Ocak 2014

DİN UĞRUNA YAPILAN KATLİAMLAR.!

14:46
DİN UĞRUNA YAPILAN KATLİAMLAR.!

18 Nisan 2007 : Malatyada Hıristiyanlık’la ilgili kitaplar yayınlayan Zirve Yayınevi’nde çalışan Tilnman Geske ile Necati Aydın domuz bağı yapılıp yüzlerce kez bıçaklandıktan sonra boğazları bıçakla kesilerek öldürüldü.Uğur Yüksek ise hastanede hayatını kaybetti.

4 Eylül 1990 : İslam’ı ele alan kitaplar yazan , bir dönem müftülük yapan ancak daha sonra ateist olan Turan Dursun, 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü.

17 Mayıs 2006 : İslamcı basının hedef gösterdiği üyelerden Mustafa Yücel Özbilgin öldürüldü , aralarında daire başkanı Mustafa Birden’in de yer aldığı dört üye yaralandı.(Alparsan Aslan isimli kişi tarafından)

1990 lı yılların sonlarına doğru Türkiye’de, vucuduna dövme ile allah yazdıran birisi, allaha hakaret ettiği gerekçesi ile, kendini milliyetçi ve mafya olarak ifade eden birisi tarafından kurşunlanarak öldürüldü.
Bahriye Üçok: ilahiyat fakültesindeki ilk kadın öğretim görevlisi. islamda kadının örtünmesi gerekli değildir dediği için evine yollanan bombalı paketin patlaması sonucu öldü.

Yıl miladi 1974. Yer Türkiye, Kırıkkale’deyiz. Kamuoyunda MHP’nin “komando kampları” diye bilinen bir kamp.
“Kırıkkale’deki Bozkurt obasında din düşmanlarının beyni çıkarılır, kafirler telef edilir, itler boğazlanır. (Erdoğan Asılyüce, Türk Metal Seydişehir Şube Başkanı, “Her Yönüyle Kırıkkale”, 1974)

Suudi Arabistan’da ; Mısırlı komşusunun “Allaha küfretti” diyerek suçladığı Türk berber Sabri Boğday için başının kesilerek öldürülmesi kararı verildi.Karar , diplomatların devreye girmesiyle engellenebildi.

9 Mart 2004 : Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği Yakacık Locası’na tekbir eşliğinde intihar saldırısı düzenlendi.İki teröristten biri ve bir garson öldü , 6 kişi yaralandı.Hastaneye kaldırılan terörist , polise adını “Abdullah İslam” olarak verdi.
Şirin Tekin, henüz 17 yaşındaydı. Çevresinde çok sevilen bir gençti. Öğrencilerin demokratik haklarından sözederdi. Oruç tutmuyordu. O gün, 3 Mayıs 1987, Van 100.Yıl Üniversitesi’nin karşısındaki kahvede oturuyordu. “İslamın bekçileriyiz,” diyorlardı. Kendilerine “mukatele” emrolduğuna inanıyorlardı. Rektör de “Onlar İslam adına dövüşürler,” dememiş miydi? Şirin Tekin, “kanını” saldırganlardan kurtaramamıştı.

Radikal islamcılar tarfından : Prof. Dr. Muammer Aksoy, Ankara 31 Ocak 1990.

Radikal islamcılar tarfından : Çetin Emeç, İstanbul, 7 Mart 1990.

Radikal islamcılar tarfından : Doç. Dr. Bahriye Üçok, Ankara 6 Ekim 1990.

Radikal islamcılar tarfından : Uğur Mumcu, Ankara 24 Ocak 1993.

Radikal islamcılar tarfından : Ali Günday, Gümüşhane, 25 Temmuz 1995.

Radikal islamcılar tarfından : Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Ankara, 21 Ekim 1999.

Radikal islamcılar tarfından : İhsan Güven, İstanbul, 30 Nisan 2004.

1978 Malatya Olayı : Tekbir getirilerek birçok alevi katledildi.

2 Temmuz 1993 : “Cumhuriyet’in temelleri burada atıldı burada yıkılacak” , “Sivas Aziz’e mezar olacak” gibi sloganlarla yürüyen şeriat yanlısı grup , Madımak Oteli’ni ateşe verdi.37 kişi yanarak can verdi , 51 kişi yaralanarak kurtuldu.

5 Şubat 2006 : Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro , 16 yaşındaki O.A. tarafından öldürüldü.

23 Aralık 1930 : Tekbirlerle gösteriler yapıldı , “Biz şeriat ordusuyuz” sloganları atıldı.Bunu önlemeye çalışan Hasan ve Şevki isimli iki bekçi öldürüldü. Mustafa Fehmi Kubilay , silahsız askerleriyle olay yerine gidip slogan atanları uyardı.Derviş Mehmet ve adamları Kubilay’a ateş ettiler.Daha sonra yerde yaralı Kubilay’ın yanına gidip başını kestiler.Kubilay’ın kesik başını Müftü Camisi’nden aldıkları yeşil bayrağın sopasına geçirip tekbir getirerek dolaşmaya devam ettiler.

Şubat 1969. Camilerde günlerdir cihad namazları kılınıyor. “Komünistlerin kanını dökme çağrılan” yapılıyor. 16 Şubat 1969 günü Beyazıt, Dolmabahçe ve Fındıklı camilerinde cihad namazları kılındıktan sonra, topluluklar halinde Taksim’e çıkılıyor. O gün, meydana ABD 6. Filosu’na karşı anti-emperyalist yürüyüş yapanlar gelecek. Amerika Müslümanın dostu mu ne? Yerde iki ölü yatıyor. Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan. Yüzlerce yaralı. Gazeteler manşet atıyor: Kanlı Pazar…

1978 yılı Aralık ayı. Maraş’ı kış bastırıyor. Duvarlara, dükkânların camlarına sloganlar yazılıyor: “Allah için savaşa!” Ve cihada kalkılıyor. TRT, 111. ölüyü de verdikten sonra, yeni saptanan ölümlerin bildirilmesini durduruyor. Bir küçük cihad denemesinin resmî bilançosu böylece yarım kalıyor. Ocak 1979. Trabzon. Ülkücü Gençlik imzalı bildiri: “Türkiye’deki çatışma, İslamla küfrün çatışmasıdır. Bugün Türkiye yeni bir Bedir savaşının öncesini yaşamaktadır. Müslümanlar, cihada çağrıldığınızda koşunuz. Bir komünisti öldürmek, yüz kere Hicaz’a gitmekten iyidir”.

2 Aralık 1978. Sivas’ta “Müslüman Gençlik” başlığıyla bildiri dağıtılıyor: “Müslüman durma! Hiç durmadan ilerle. Ölüm seni şehit olarak bulsun”. İmza, MHP… Ve MHP Davası iddianamesi, 682 cinayeti içeriyor. Demek ki, en az 682 yurttaşımız, bu dünyada büyük sıkıntılara, yokluklara, darlıklara katlanmış olsa da “Allah yolunda savaşıp öldürmekle” güzel bir “alışveriş yaptıkları” için sevinebiliyorlar

Erzincanlı Müslüm Koca, 52 günlük oğlu Mirzap’ı diri diri keserek Allah’a kurban ediyordu. Müslüm Koca, 1962 yılında bir iftiraya uğramıştı ve kurtulunca ilk doğacak oğlunu Allah’a kurban adamıştı. ve oğlunu kurban etti.
(bu olay daha sonra Tarık Akan’ın oynadığı Adak filmine konu olmuştu)

1776′da Abbeville, Fransa’da genç bir çocuk dine saygısızlık etmekle suçlandı. Meryem Ana ile dalga geçen şarkılar söyleyip din adamları geçerken şapkasını çıkarmadığı söyleniyordu. Kiliseyi eleştirmenin cezası ölümdü.

Chevalier La Barre adındaki gencin ceza olarak önce dili ve sağ eli kesilecekti, sonra da direğe bağlanıp yakılacaktı. Yazar Voltaire onu kurtarmaya çalıştı ve dava parlamentoya taşındı. Parlamento merhamet gösterdi, çocuğun sakat bırakılıp yakılması yerine doğrudan kafasının kesilmesine izin verdi. Çocuğun cezası 1 Temmuz 1776′da infaz edildi. Cesedi Voltaire’in Felsefe Sözlüğü’nün bir kopyasıyla birlikte yakıldı.

Meksika’da 1500′lerde, Aztek din adamları binlerce insanı tanrılara kurban etti. Aztekler, güneşin her gün insanların -kurban taşlarında çıkarılan- kalpleriyle beslenmezse, kaybolacağına inanıyorlardı.

Yağmur Tanrısı’nı memnun etmek için ise ağlayan çocuklar kurban edilirdi. Böylece gözyaşlarının yağmur getirmesi beklenirdi.

Tahıl Tanrıçası için yapılan törende bir bakire 24 saat dans ettikten sonra öldürülür ve derisi yüzülürdü. Sonra da derisini bir rahip üzerine geçirir, dans etmeye devam ederdi.

1980′lerde İran’da Şii din adamları İslam’ı kabul etmeyen Bahailer’in öldürülmesini emretti. İçlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu iki yüz kadar Bahai asıldı veya kurşuna dizildi. Kırk bin kadarı ise İran’dan kaçtı.

1983′te Darkley, Kuzey İrlanda’da, bir pazar sabahı Katolik teröristler otomatik silahlarla bir Protestan kilisesini taradı. Üç kişi öldü ve yedi kişi yaralandı. Kuzey İrlanda’da yirmi yıl boyunca devam eden dinsel çekişme, bu tür saldırılarla üç bin kişinin yaşamına mal oldu.
1096′da Birinci Haçlı Seferi’nin başlangıcında binlerce Hıristiyan, Kutsal Topraklar’a ulaşıp Müslümanları öldürmek amacıyla Haçlı ordusuna katıldı. Almanya’da bazı Haçlılar Tanrı tarafından kutsanmış olduğuna inandıkları bir kazı takip ettiler. Kaz onları Musevi mahallelerine götürdü. Bu mahallelerde Musevilerin evleri yakıldı ve hepsi öldürüldü.

0 yorum:

Yorum Gönder