Searching...
18 Mayıs 2014

ZEKİ İNSANLARIN EN BELİRGİN 8 ÖZELLİĞİ

02:48
ZEKİ İNSANLARIN EN BELİRGİN 8 ÖZELLİĞİ

Zaman zaman sorulur, zeki insanların özellikleri nelerdir? İsterseniz 8 tane özelliğini inceleyelim… 

1) Zeki insanlar naziktirler ve nezaket kurallarına uyarlar. İnsancıl yönleri fazladır ve karşılarındakine değer verirler. Hangi zeki insanı araştırırsanız araştırın, nazik olduğunu görürsünüz.

2) Zeki insanların duyguları çok yoğundur. Mantıksal gelişim aynı zamanda duygusal gelişimi de etkileyecektir. Bu duruma göre çocuk kalmayı başarmış insanlar daha zekidir gibi bir sonuca ulaşabiliriz, çünkü çocuklar duygularını çok yoğun yaşarlar.

3) Özelliklerinden bir tanesi çok büyük fiziksel enerjiye sahip olmalarıdır. Bu doğuştan gelen bir enerji modellemesi olmayıp, tamamen kendini adapte ettiği konuyu tamamlamak için saatlerce çalışması gerektiği bilincine sahip olmasıdır. Bunun sonucu olarakta irade ve kalp koordineli bir şekilde enerjiyi temin için çalışırlar.

4) Üstün zekalı insanların diğer bir özelliği ise hem zeki görünüşlü olmaları ve hem de doğal görünmeleridir. Hem zekalarını belli ederler ve hem de çocukça bir yapıyla hareket ederler. Bu nedenden dolayı da sorgulanırlar; bu kişi gerçekten zeki mi?

5) Zeki kişiler hem disiplinle ve hem de oyun oynar tarzda işlerine eğilirler. Yaptıkları işi büyük bir ciddiyetle yaparlar, ancak oyun havası da vererek yaptıkları işten büyük bir zevk alırlar.

6) Zeki kimseler hem gerçek dünya ile bağlarını koparmazlar ve hem de hayal dünyası içinde yaşarlar. Ürettikleri şeyler gerçek dünyada kullanılacaktır, ancak olmayan şeyleri üretmek zorundadırlar. Normal insanlara göre üstün zekalı insanların düşünceleri fantastiktir, ancak bilimsel çalışmalar fantastik hayaller sonucu ortaya çıkmaktadır.

7) Üstün zekalı insanlar son derece inatçı yapılı kimselerdir. Başarısızlıkta asla yılmazlar ve asla pes etmezler. Düşünsenize, Edison ampulü bulmadan önce binlerce sefer deneme yapmıştır ve asla pes etmemiştir Sonunda da başarıya ulaşmıştır.

Üstün zekalı insanlar lider ruhlu insanlardır. Genellikle her konuda söyleyecekleri şeyler olduğu için her türlü insana hitap edebilirler. Sevecen ve babacan bir tavırları vardır. Genellikle öğrenciliklerinden itibaren lider ruhlu özellikleri belirginleşir.

52 yorum:

  1. very useful article, and I am very happy to visit this blog hopefully we can visit are associated
    cara menurunkan berat badan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıf you read this article u sould know turkısh why did u wrote your comment in englısh ı just wonder

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. yalanına s.kuyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iste bu senin ustun zekali olmadiginin kaniti kardesim.

      Sil
    2. cinsel zekası var

      Sil
    3. Yalan şeyetmeye kalktığına göre yalan zekası olduğunu da pek sanmam.

      Sil
  3. Ben bu işe canı gönülden katılıyorum Travesti Cemiyeti

    YanıtlaSil
  4. Edison'u örnek vermeniz talihsizlik olmuş. Edison gene birilerinden çalmıştır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. einsteine ı edison yaptın yaaa.çok yanlış sayfadasın :D

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Aynı şeyi ben de düşündüm Ayşegül .Hatta bunu bilmeyen birisinin böyle bir "zeki insan" tanımı yapması da yazıdaki tespitlere şüphe düşürüyor. Tesla'ya ayıp.

      Bu arada Goodcook'un,senin ne demek istediğini anlayana kadar bi kaç gün daha geçmesi gerekecek sanırım:)

      Sil
    4. edison örneğini vermiş 7. madde de siz neyin kafasındasınız lan

      Sil
    5. goodcook yazılarınla anlamaktan ziyade, yapılan yorumlarda açık bulduğunu sanıp laf sokmaya çalışarak kendini tatmin etme çabası içinde, maalesef

      Sil
    6. Edisonu şiddetle kınıyorum.Yaşasın Teslan..!

      Sil
    7. Millet ampul icat ediyo. siz yorum yazın a kü

      Sil
  5. Edison isim hakkını elde etmiş bile olsa her zaman başarı Teslanındır. Zeki insanlara edisonu örnek vermeyi bırakmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklı.. tesla ampülü değil okyanusları aydınlatmayı düşünürdü.

      Sil
  6. Burdaki 8 maddeye da harfiyen sahibim ama malım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi tek sen sahip değilsin.he bide sadece sen mal değilsin :D

      Sil
    2. Çok güldürdün beni tanri da seni guldursun

      Sil
  7. Edison un bi bok yaptihi yoktur gidin tesla yi okuyun da görün ampulu kim yapmis

    YanıtlaSil
  8. Bunların hiçbiri bende olmadığına göre demekki....

    YanıtlaSil
  9. bunların hepsi bende fazlasıyla var ama bi halta yaramadı şimdiye kadar olduğum yerde sayıp duruyorum faydam hep başkalarına bence bu bir çeşit mallık olsa gerek hemde önde gideninden.

    YanıtlaSil
  10. Edison fotoğrafı temsili koyduk zaten :) Görsel olarak hoşumuza gitti.

    YanıtlaSil
  11. La orda Einstein in fotosu var,hala Edison diyo .. :) Yalandan da olsa bi zeki hissettim kendimi bak .. Hemen bi bulus calip patentini almaliyim,netice de zekayi nerde kullanacigimi belirtmemissiniz .!

    YanıtlaSil
  12. yahu edisonu nerden çıkardınız.:D Bide gelmişler zeki insanın özelliklerinden kendilerine pay çıkarıyorlar :D:D

    YanıtlaSil
  13. nası bir gerizekalılıksa adam demiş ki yukarda gidin bakın teslayı okuyunda ampulu kim yapmış öğrenin :D arkadaşım ampulun mucidi edison elektriğin mucidi tesladır .Nerenle okuyorsun anlamıyorum.Tesla ile edison senelerce beraber çalışmışlardır.Sonra edison küçük bir kazık atıp zaten akli dengesi yerinde olmayan teslanın yapamadığını yapmış ve onun buluşlarından faydalanarak insanlığa katkı sağlamıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hey mubarekler edison hırsızın tekidir teslaya kazık atmasinin sebebide teslanin elektriği kablosuz bir şekilde taşınmasını bulmasindan dolayidir.cunku edison ayni zamanda kablo saticisidir ve o tarihlerde büyük bir kablo yani elektrik kablosu satışı imzalamistir ve teslanin bulusu kendisinin islerini engelleyecegi için onu yanindan kovup bir dağ evine yerlestirmistir.eger duyulsaydi işleri iflasin eşiğine gelirdi ve teslaya kimse inanmamistir hatta elektrigi kablosuz tasidigini ispat ettiginde sen buyucusun diye alay edilmiş ve dislanmistir. edison ampul uzerinde cçalıştığı sirada bir türlü ışığı bir yerde toplamayi basaramamistir teslada ayni şekilde yaptigindan bir türlü sonuca ulasamamislardir. Bir gece edison evine giderken bir terzi dukkaninin önünden geçmektedir ve bakarki terzinin vitrini aydinlik yani ambulle aydinlatiliyor edison şaşırır hiç bir şeyi belli etmeden terziye gider ve derki sen bu vitrini nasıl aydinlatiyorsun der ve terzide ben elektirk akimini yaylı telere veriyorum ama bu teller hava ile temas edince ışık kayboluyor demiş. Sonra terzi olduğu için kumaşları iyi bildiginden ben bu telin uzerine kadife bir Kumas parçası koydum ve uzerini kavanozla kapattım sonrada elektrigi verdim ve bu şekilde yanan kumaş icerdeki oksijeni yok etti ve kablonun ışık sacmasini sagladim demis yani şuan ki kullandigimiz ampullerin ilk bulusudur.edison bu bilgiyi alip ertesi gün patantini almıştır ve edisonun sirketinin hemen yaninda patant dükkanı kurulmuş tur. Patantleri hiç vakit kaybetmeden almak içindir. Asıl ampulu terzi olan bir kişi bulmuştur. Geçmişi daha iyi araştırın arkadaşlar bilmemek ayip değil ogrenmemek ayiptir. Teslanin elektrigi kablosuz taşıma yöntemi hala bulunamamistir ve amerika ingiltere bu konuda teslaya destek vermedikleri için hala daha pismanlardir. Ama kim nederse desin Tesla bu işin kralı dır elektrik olmasa ampulu nasıl yakardiniz acaba !! Tesla nin buluşu bir devrimdir.

      Sil
  14. Yukarıda sayılan özellikler zeki insanın değil dahi insanın özellikleri Zeki insan durumdan vazife çıkarmayı bilir uzun boylu ve yakışıklı olur baktımı dağları titretir gönülleri inletir böyledir zeki insan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin uzun'una bir, sana iki!.. UZUNlukla zeki olunsaydi, insan degil, zürafalar Dünyaya hakim olurdu! Yada yılanlar,,! Ama Rizeli olmayanı :-)

      Sil
  15. Tamam da geciktirici sprey hangi zeki insan tarafından icat edildi ?

    YanıtlaSil
  16. Zekânın tanımı yanlış yapılmışsa, zeki insanın özellikleri listesine de güvenemem... Çünkü zekâ bir şey, akıl bir başka şeydir ve zeka aklın sadece bir özelliğidir... 1) ZEKA (intelligence); bilincin öğrenme, anlama, problem çözme, çözüm üretme, bilinenlerden yararlanarak bilinmeyenleri ortaya çıkarma gücü ve diğer zihinsel yetenekleri yerinde kullanabilme özelliğidir.
    Bu yetilerin çalışma gücü, hızı ve kapasitesi her insanda aynı değildir. Ayrıca zekâ; bu güç ve kapasite dışında -her meyvenin ayrı bir lezzete, kokuya ve renge sahip olması gibi- farklı özellikler de gösterir.
    ***
    Zekâ 12 bileşenden oluşuyor!
    1. Görsel-uzamsal kısa süreli bellek
    2. Uzamsal kısa süreli bellek
    3. Odaklanmış dikkat
    4. Zihinsel evirip çevirme
    5. Görsel-uzamsal kısa süreli bellek+strateji
    6. Birleştirerek, bağ kurarak öğrenme
    7. Tümdengelimli muhakeme
    8. Görsel-uzamsal işleme
    9. Görsel dikkat
    10. Sözel muhakeme
    11. Sözel kısa süreli bellek
    12. Planlama

    YanıtlaSil
  17. ZEKA TÜRLERİ:
    1- Matematiksel
    2- Mantıksal ve Analitik
    3- Dil yetenekli (Lengüistik)
    4- Pratik (Sağduyusal)
    5- Ansiklopedik (Genel Kültürcü)
    6- Uyumsal (Interpersonal)
    7- Artistik (Şekilsever/Patternist)
    8- Müzikal
    9- Sezgisel (İçsel/Intuitive)
    10- Duygusal (Emotional)
    11- Atletik (Physical)
    12- Ruhsal (SQ)
    13- Toplumsal
    14- Cinsel
    15- Espritüel
    16- Teknolojik/Siber
    17- Dört boyutlu/Soyut

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimki cinsel zeka sanırım. yüzlerce porno yıldızını kalçalarından tanıyabiliyorum.

      Sil
  18. AKIL (reason/mind); bilinç, irade, zekâ, düşünmek, kavramak, bilmek, karar vermek, hayal etmek, sezmek, dikkat etmek ve hafızaya kaydetmek gibi beyinsel faaliyetlerin tümünü kapsayan geniş bir kavramdır. Aklın ne olduğunu tam olarak anlamak için içeriğini tanımak gerekir.

    Aklı oluşturan özellikler şunlardır:
    •Anlama gücü •Anlatma gücü •Analiz gücü •Sentez gücü •Bellek gücü •Düşleme gücü •Sonuçlama gücü •Gözlem gücü •Sezgi gücü •Kavrama gücü •Tepki hızı •Duyarlılık gücü •Kararlılık ve hedef belirleyebilme gücü •Uyum sağlayabilme •Esnek davranabilme •Konsantre olabilme •Organize olabilme ve edebilme •İnisiyatif gösterme •Tavır kazanma •Özgüven ve liderlik •Üretkenlik ve yaratıcılık •Etkileyebilme gücü •Etkilenme duyarlılığı...

    YanıtlaSil
  19. Her zeki insan akıllı değildir... MS

    YanıtlaSil
  20. ilgisi yok zekı ınsanlar nazık degıldır bır kere başkasını önemseyen tıpler degıldır cogu zaman hoyrattır aksıne ,çocukça oldukları doğru .

    YanıtlaSil
  21. Aynı şeyi ben de düşündüm Ayşegül .Hatta bunu bilmeyen birisinin böyle bir "zeki insan" tanımı yapması da yazıdaki tespitlere şüphe düşürüyor. Tesla'ya ayıp,Joseph Wilson Swan a yazık


    Bu arada Goodcook'un,senin ne demek istediğini anlayana kadar bi kaç gün daha geçmesi gerekecek sanırım:)

    YanıtlaSil
  22. zeka ölçümü tüm insani olgular arasında ölçümlenmesi en tartışmalı ölçümlerden biriyken ve hala genelgeçer bir ölçümleme biçimi elde edilememişken zeki olabilme gerekliliklerini 8 subjektif, nitel özellikler taşıyan maddeye sığdırmak biraz ironik olmuş :)

    YanıtlaSil
  23. cevap veriyorum: yraamn başı

    YanıtlaSil
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  25. BABACAN mı olurlar?
    Sanıyorum ki "cinsiyetçiler" o denli zeki değillerdir, yeterince düşünmemişlerdir çünkü.

    YanıtlaSil
  26. Amma abuk subuk yorum var. Arkadas insan gibi yorum yapamaz misini? İstisnalar haric tabii. Zeka seviyenizi ille de belli edeceksiniz...

    YanıtlaSil
  27. Yorumları sonradan farkedip arkadaşlarla ilgiyle okuduk. Benim anladığım şu, Enstain ne ararla burada? Tesla cici Edison kaka! gibi gibi...

    YanıtlaSil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Bu arada edisson ampülü bulmamıştır, Tesla nın bir icadnı daha çalmıştır, adamın hakkını yemiyelim sölemeden yapamadım ;)

    YanıtlaSil
  30. Abi bir konuda bu kadar yorum gördüm ya ölsemde gam yemem:))

    YanıtlaSil
  31. Günümüzde gerçek ankara travestileri sitesi bulmak neredeyse imkansız. Ankara travesti sitelerinden biri olan marjinal partner, sizlere en güzel travesti arkadaşlığın kapılarını aralıyor. Ankara'daki travesti siteleri arasında en güzel olan ankara travesti sitesi.

    YanıtlaSil