Searching...
15 Ekim 2013

Zemzem Suyu Yalanı !

15:18



Son zamanlarda internette sıklıkla, inanç tüccarlarının pohpohlamaktan pek hoşlandıkları sahte bir haber dolaşıyor: "Alman ve Japon bilim insanları, zemzem suyunun mucizevi olduğunu ispatlamış" güya. Elbette ki bu iddia, komik bir saçmalıktan ve boş bir hayalden fazlası değil. Zira haberdeki dayanakların ve şahısların hiçbiri bilimsel temellere dayanmamakta. İzah edelim:



Öncelikle, "zemzem suyu"ndan başlayalım. Ekim 2005 yılında İngiliz Besin Standartları Ajansı'nın yaptığı araştırmaya göre Suudi Arabistan'dan kaçak olarak çıkarıldığı anlaşılan zemzem suyunda son derece zehirli olan arsenik elementinin tehlike limiti olarak kabul edilen 0.01mg/L (10 mikrogram/litre) değerinden 3 kat fazla arsenik bulunuyordu. Benzer şekilde, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği 50 miligram/litrelik maksimum nitrat oranına kıyasla tam 3 kat nitrat tespit edilmiştir. Öncelikle, "kaçakçı sahtekarlar arsenik ve nitrat katmışlar" şeklinde bir savunmayla geçiştirilen bulguların, Mayıs 2011 yılında BBC'nin yaptığı bir araştırma sonucunda, gerçek zemzem kuyularından çıkan suların da aynı derecede zehirli olduğunun keşfedilmesiyle suyun kendisiyle ilgili olduğu gerçeği ispatlandı. Dahası, sonradan "kaçakçılık ürünü" olduğu iddia edilen suların da, gerçekten zemzem kuyularına ait sular olduğu anlaşıldı ve otoriteler, "Suların zemzem kuyusundan çıkarılmış olması, o kuyuların güvenli zemzem kuyuları olduğu anlamına gelmez." şeklinde bir açıklamayla bu gerçeği savuşturmaya çalıştılar.

Üstelik Dünya Sağlık Örgütü'nün 2001 yılında yayınladığı arseniğin öldürücü dozu olarak belirlenmiş 50 mikrogram/litre sınırı, yapılan daha kapsamlı araştırmaların sonuçlarından ötürü 2011 yılında 10 mikrogram/litreye çekilmiş olmasına rağmen halen Suudi Arabistan başta olmak üzere, zemzem suyunun tüketilebildiği çevre ülkelerde güncellenmemiş ve kabul edilmemektedir, çünkü aksi takdirde suyun değerleri sınırın aşırı üzerinde kalacak ve insanların tepkisini çekecektir. Bu şekilde, yasal olarak ve "insanların suyu kutsal olarak görmesi" bahanesi arkasına sığınarak, zemzem suyundaki zehir halka pazarlanabilmektedir.

Farklı kurumların yaptığı incelemelerde, zemzem suyunda bulunan ortalama 30 mikrogram/litre düzeydeki arseniğin arsenikoz isimli deri hastalığını ve nihayetinde deri kanserini getirdiği ortaya çıkarılmıştır. Ancak arsenikozun belirtileri, 5 ila 20 yıl gibi bir sürede çıkıp, sonradan ölümcül hale geldiği için, zemzem suyu tüketicileri yavaş yavaş öldüklerinin farkında değildirler. Gerçekten de, özellikle Suudi Arabistan'da yapılan araştırmalarda, insanların vücutlarındaki arsenik oranları normalin üzerinde seyretmektedir. Örneğin, kadınların tırnak ve saçlarında yaşayan bakterilerde yapılan araştırmalarda, bünyelerinde yüksek arsenik oranı bulundurdukları belirlenmiştir. 2011 yılında Lynn tarafından yapılan araştırma sonuçları, durumun vehametini göstermektedir. Her yıl, 28.5 milyonluk Suudi Arabistan nüfusunun yoğun göçün görüldüğü hac zamanları haricinde arsenikoz riski altında olanların sayısı 1.7 milyon civarındayken, hac zamanlarında bu sayı yaklaşık 2 kat artarak 3 milyona kadar ulaşmaktadır.

Suudi Arabistan'da arsenikozun doğrudan pek bilinmemesinin sebebi ise, arsenikozun (tıpkı AIDS gibi), ölümün ana sebebi olmaması ve hastalık takibinin Arap Yarımadası'nda pek de fazla yapılmaması ve daha fenası, resmi olarak raporlanmamasıdır. Arsenikoz, hücre içi sinyal ve iletişim yolaklarını harap eder ve birçok hastalığın önünü açar. Bunların başında da, elbette, kanser gelmektedir. Ancak sadece kanser değil, arsenikoza bağlı olarak çevresel damar hastalıkları, hipertansiyon, iskemik kalp hastalıkları, vb. hastalıklar oluşmaktadır. Arsenikozun deri üzerindeki etkileriyse, tahmin edilebileceği gibi, deri kanserini beraberinde getirmektedir. Bunun haricinde özellikle akciğer kanseri, idrar kesesi kanseri, vb. diğer iç kanserler de arseniğe bağlı olarak oluşmaktadır. Yapılan araştırmalar, Suudi Arabistan'daki kanser oranlarının (hem de deri kanserinin göz ardı edilmesine rağmen) her geçen sene katlanarak arttığını ve 2020-2030 yılları arasında, 2004 verilerinin 6 ila 10 katı arasına çıkacağı tahmin edilmektedir. Sadece 2003-2004 yılları arasında hem erkekler, hem kadınlar arasındaki kanser yüzdeleri, 2 ila 5 puan arasında artmıştır. Çevresel sağlık uzmanı Yunes Ramadan Teinaz'ın tespiti ise tehlikenin boyutlarını arttırmaktadır:

"İnsanlar bu suyu kutsal olarak görmektedir. Suyun zehirli (kontamine) olduğunu kabullenmeyi çok zor buluyorlar. Ancak Suudi Arabistan'ın ve İngiliz otoritelerinin derhal önlem alması gerekiyor."

Tüm bunlar, zemzem suyuyla ilgili ufak bilgilerdi. Üstelik burada, zemzem suyunda olması gerekenden fazla bulunan florid ve demirden bahsetmedik bile... Örneğin Dünya Sağlık Örgütü'nün yayınladığı bildirgede, Suudi Arabistan'daki floride bağlı deri ve iskelet florizi hastalığı, çevredeki zemzem suyu tüketen diğer ülkelerle birlikte, oldukça yüksektir. Ancak önemli olan bunlar değil, zaten zemzem suyunun "şifalı" olduğunu iddia etmek bile bir bilim ayıbı, insan canına kasıttır.

Örneklerde göreceğiniz gibi, "Alman bilim insanı" olarak ileri sürülen isim Dr. Knut Pfeiffer isimli biri. ScienceDirect, SpringerLink, ISI Web of Science gibi hiçbir bilimsel makale arama motorunda adı geçmiyor. Daha fenası, Google Scholar bile şahsa dair herhangi bir içerik tespit edemiyor. Belli ki işin "bilim" tarafında olan biri değil. Google aramamız sonucunda ise, kendisi hakkında hiçbir bilginin yer almadığı sitesine ulaşıyoruz:

http://www.pst-knutpfeiffer.de/eng/wilk.html

Biraz daha araştırmayla, kendisinin bir "dahiliyeci" ve "fizyoterapist" tıp doktoru olduğunu görüyoruz. Evet, bir mesleği var yani ve o kadar da alakasız gözükmüyor. Ancak uzmanlık alanının "atımlı sinyal terapisi" isimli bir terapi olduğunu görüyoruz. Bir biyokimyager olmadığı gibi, herhangi bir kimyasalla ilgili analiz yapabilecek teknik arkaplana da sahip değil. Zaten açıklamalarından da bunu anlıyoruz. Doktorumuz, zemzem suyu içtikten "35 dakika sonra rahatladığını" iddia ediyor ve buradan, suyun "mucizevi olduğunu düşündüğünü" ileri sürüyor. İyi de ne alaka? 35 dakika gibi büyük bir sürenin, suyun etkisinden ötürü gevşeme yarattığını nereden anladınız? Dahası, suyun gevşemenizle ilişkisini deneysel olarak ortaya koydunuz mu? Elbette hayır. Sahte bilimin güzel örneklerinden birini yapıyor ve edinilmiş unvanının arkasına sığınarak hiçbir bilimsel arka plana ne haberde, ne de sitelerde yer veriyor.

Sonrası ise daha da komik: "1 damla zemzem suyu, 100 ve 1000 damla normal suyu kendisine (zemzem suyuna) çevirmiş." Doktorumuz, bir anda simyager kimliği kazanıyor. "Suyu dönüştürmek" ne demek? Örneğin kırmızı bir boyadan 1 damla damlatırsanız, koca bir tank suyu kırmızıya boyayabilirsiniz. Bu durumda kırmızı işaretleyici boyalar da "mucizevi" midir? Bu, ilkokuldan beri öğretilen basit bir difüzyon konusudur. Üstelik, "suyun dönüşümü" açıklanmamıştır. Kimyasal derişimi mi değişmektedir? Zemzem suyuna dönüşmek ne demektir? Herhalde kastettiği, 1 damla zemzemin, 1 kova suyu arseniğe bulaması, dolayısıyla zehirlemesidir. Bu açıdan bakınca, gerçekten de zemzem suyunun, normal ve içilebilir suları "değiştirdiği" söylenebilir. Zehirli olacakları şekilde... Veya açık bir şekilde, analizi ortaya konulmalıdır.

Her neyse, zaten Dr. Pfeiffer'dan herhangi bir bilgi alınamayacağı, konuya yaklaşımdan ve haberin sunuşundan belli. Ancak zaten haberin sahtekarlığı, bir sonraki paragrafta daha da net ortaya çıkıyor. Her ne kadar adını yazamayacak kadar araştırmadan, sağdan soldan duyma, kulaktan dolma şekilde aktarıldığı gün kadar açık olsa da, "Masura Emot" dedikleri şahsın adı aslında "Masaru Emoto". Haberciler, o kadar umursamaz bir şekilde yalan uydurmaktalar ki, isimlere bile dikkat etmiyorlar, "Ne de olsa hepsi yutacak." diye düşündükleri için.

Emoto'nun sahtebilim serüveni daha da eğlenceli. Kendisi, kitaplarında ve internet sitesinde yazanın aksine, esasında bir "doktor" ünvanına sahip dahi değil. Lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde almış, ikinci bir lisans olaraksa bir "Alternatif Tıp Lisansı"na sahip. Yani doktor olmadığı gibi, biyokimya, tıp, biyoloji, kimya, fizik ve herhangi bir ilgili bilim hakkında hiçbir eğitime sahip değil. Kısaca, "doktor" ünvanını kendi kafasından üretmiş bir şarlatan. Onlarca defa bilim camiasına rezil olmuş, suyla yaptığı deneylerle "bilim" ürettiğini, argümanlarını ispatladığını sanarak her seferinde popülerlik kazanmaya çalışmış, her seferinde diğer bilim insanlarınca tekrar edilen deneyleri başarısızlıkla sonuçlanmış, en son olaraksa "deneyle test ettiği mucizevi sular"ı şişesi 150 dolara ulaşan fiyatlardan satarak, bilimsel "amacını" belli etmiştir.

Zira su ve molekülleri tamamen bilinçsizdir. İnsan için "güzel" olan sözler, diğer varlıklar için aynı ahlaki değeri taşımaz. Bonobolar için eşcinsel ilişki sıradan bir sosyal aktivite iken, çoğu insan toplumunda halen "ahlaksızlık" olarak algılanır. Bu ahlak kime göre, hangi türe göre, neye göre belirlenir ve nasıl evrensel kabul edilebilir? Hiçbir zaman bu sorulara net cevaplar verilemez ve verilemeyecektir de. Bu durumda, hiçbir insani değer yargısının evrensel olamayacağı anlaşılmalıdır. Hele ki canlılar ile cansızlar arasındaki algı boyutuna girersek, bu sözde "bilim insanlarının" ve dolayısıyla habercilerin iyice zırvaladıkları anlaşılır. Suya istediğiniz kadar iyi ya da kötü söz söyleyin, sizi asla anlamayacak ve tepki vermeyecektir.

İşin garip tarafıysa, internette Emoto'nun din kitapları veya dini sözler ile ilgili birçok alıntısı yer almaktayken, bu kaynakların hiçbirinde orjinal kaynaklara yer verilmemiştir. Dolayısıyla Emoto'nun gerçekten böyle bir araştırma yapıp yapmadığı bile bilinmemektedir. Öte yandan, yapmış olsa bile bunu 5. sınıf haber siteleri ve forumlarında değil, bilimsel dergilerde yayınlaması gerekmektedir ki, diğer bilim insanları da sonuçları tekrar edip, kontrol edebilsinler. Ancak yukarıdaki bağlantıdan da görebileceğiniz gibi, Emoto gibi bir sahtekarın amacı bilim üretmek değil, şarlatanlıkla popülerite ve para kazanmaktır.

Unutmayın: Doğadaki her suyun kimyasal yapısı aynıdır. Hepsi iki hidrojen ve bir oksijen atomundan oluşur. Suları farklı kılansa, içlerine sonradan, bulundukları çevreden katılan elementler ve minerallerdir. Dolayısıyla bir suyun "mucizevi" olmasının bilimüstü bir anlamı olamaz. Tek olacak olan, kimyasal derişiminin farklı olmasıdır (ki zemzem suyu için, olumsuz farklılıklardan fazlasını göremiyoruz). Bazı sular, diğerlerine göre kimyasal derişim açısından daha sağlıklı olabilir ve bu, suyun kaynağına göre değişebilir. Bunun da ne kadar "mucizevi" olduğunu düşünmeyi size bırakıyoruz. Ayrıca sular, insanların değer yargılarına tepki veremezler, bu bilince sahip değildirler. Yukarıdaki diğer yazılarımızdan göreceğiniz gibi, suların kristal yapısına rastlantısallık faktörleri ve uygulanan sesin frekansı etki etmektedir. Zaten hiçbir araştırmada, söylenen sözler ile su kristalleri arasında bilimsel ve mantıklı bir ilişki bulunamamıştır. Bunlar, basit ve çocuksu, bilimden anlamayanların kanacağı hayallerdir. Daha fenası, ülkelerin ekonomilerine ve şirketlerine katkı sağlayan, para tuzağı yalanlardır.




47 yorum:

  1. hadi yaaa ordan guldurdun beni :D

    YanıtlaSil
  2. Ne sacmaliyon sen salak zem zem in kanitlanmasi na gerek yok bir kere cennet gelen su. Dunya musluman dusmanlarinin elinde tabiki yayinlamazlar yayinlasalar muslumanin uyunacagindan korkar o beyinsizler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. halaa da bu zemzem saçmalığna inanıyorsun yaa çok çok içsenizde kökünüz kurusa nevar örümcek kafalılar

      Sil
    2. Sen kafandaki örüncek aglarından kurtul önce cahil zahiri insan 1gr beynin var onuda orda burda tartışarak harcama bedevi

      Sil
    3. Senin gösterdiğin bu referansların doğruluğunu kim belirliyor

      Sil
    4. Tüm sırrı bozdun

      Sil
  3. Cenneti gördünüzmüde konuşuyorsunuz ? Bu safsatalara inanmanız hala çok gülünç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir köyden birisi gelse yangın var dese, arkasından 100 kişi gelse yangın var derse görmeden bile haa yangın varmış dersin. Bu zamana kadar gelen tüm peygamberlerin tum dinlerin hepsi aynı şeyi söylüyorlar. Asıl senin kendine sorman gereken soru her görmediğin şeyi inkar etmek dogrumudur? Ama unutma cehennem dahi lüzumsuz değil. ..

      Sil
    2. İmamvari esintiler barındıran hikayen çok güzelmiş duygulandim şahsen. Peki sen şeyi duydun mu?
      Bir deli bir kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış

      Sil
    3. Görmediğin bişeye yanlış veya doğru diyemezsin ona sadece inanbilirsin o yüzden bu konuda konuşmak saçma olur kimse birbiri ile bilim yarışına girmesin herkesin düşünce şekli farklı olabilir sen gelip burda bütün inananlara salak beyinsiz dersen olmaz kardeşim sen inanmak istemiyorsan inanmıyorum de geç tartışmak istersende Görmediğin şeyi doğrulayıp yanlışlamaya kalkma sadece sana demiyorum herkese diyorum saçmalamayı bırakın artık

      Sil
  4. Tsk.guzel yazmishsin.

    YanıtlaSil
  5. Gelecekte bir gün gelecek kim kime güler görürüz ..

    YanıtlaSil
  6. çok güzel bi yazı en. allahınza soru niye müslümanlara geliyor bu su? niye araplar? afrikadaki susuz insanlara niye gitmiyor aslında gitmesin zehilir oludğu ortaya cıktı gebersin araplar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulan küfretmiyom arkadaşlar bakınbak allah tarafından özel kılınmış bi sudur bu inanmıyormusunuz yani ayıp yaptığınız

      Sil
    2. Berko can tam bir geri zekalısın. İlk vahi geldiğinde İkra denildiği ğibi 'Oku' Yani kainatı oku araştır öğren...Ah bir bilseniz.....

      Sil
    3. İnanmamak nasıl ayıp xD bir Arapin söylediği yalanlar ayıp olması lazim

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. çetin senin ben.....................

    YanıtlaSil
  9. Referanslar insan tarafından belirlenen rakamlar. Sonuçta İzmir suyunda arsenik 50 kat fazla ve hala içiliyor. Zemzemde üç kat fazla olsa ne olur? Sonuçta Japon bilim adamı resim çekerek ve ses ile suyun programlanabildiğini ispatladı. Zemzem de su olduğuna göre hiç bir kutsallığı bile olmasa suya verilmiş hediyeden o da nasiplenmeyecek mi?
    Militan ateist mantıkla "bilim" olmaz. Karşı olduğun ne ise ona karşı çıkarken aynı yoldan gidip ondan farkın olmaması ne kadar cahil olduğuna kanıt... Ateist olmadan evvel biraz agnostik takıl belki hidayet bile bulursun. Evreni Hawkings yönetmiyor...

    YanıtlaSil
  10. ...o japon bilim adamı dediğinizin bilim adamı olmadığı kanıtlandı...adam şarlatan...aynı deneyi yapması için 1.000.000 USD verdiler gel bakalım şu deneyi bi de halkın önünde yap diye..yapamadı...çünkü başka bilim adamları aynı deneyi yapıp aynı sonuca ulaşamadılar..bende müslümanım..bir şeyi araştırmadan körü körüne inanmayalım...lütfen...ayrıva araştırın japon şarlatanın adı ''Masaru Emoto''...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardeş kaynak verirsen çok mutlu olurum

      Sil
    2. Şarlatan hakkındaki kısım: http://hado-energie.nl/emoto.php

      Şarlatanın dolandırıcı ürünü hakkındaki kısım: http://hado-energie.nl/hado_water.php
      İyi günler dilerim😉

      Sil
  11. Zikim yalanını neyse elimizde zemzem suyu var diğer suları nasıl zemzem yaparım

    YanıtlaSil
  12. Ataistler sitesi :D siz zaten bize karışamazsınız bu su sağlıklı kıskanmayın

    YanıtlaSil
  13. Ateistler bu sorumu cevaplamasın , bir suyu zemzem yapmak için kaç damla zemzem gerek , cahil ateistler bizde iman power var amklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ulan dünyada nekadar salak varmış be yahu zımzık

      Sil
  14. Habereki dayanaklarin ve sahislarin hicbirinin bilimsel temelere dayanmadigini neye dayanarak yazdiniz bilmiyorm, ama keske önce bir arastirma yapsaydiniz. Elinizin altindaki interneti sadece negatif yorumlar yazmak icin kullanmayin bence! Haberde adi gecen Alman doktor gercektir ve Zemzem konsunda arastirmasi, reportajlari ve videolari bulunmaktadir. Arsenikli su ise Dünya Saglik Örgütününde acikladigi gibi "KACAK" kuyulardan cikan sularda bulunmus, lakin sadece bi tek Zemzem kuyusu vardir.

    YanıtlaSil
  15. Bu koca kainat kendi kendine evrimleşerek oluştu diyecek kadar beyni olanlar, göklerin üstünden haber getiren Peygamberi anlamaya sığ zihinleri yetmez. Biz hakiki bilgileri önce peygamber (o kendi keyfinden konuşmaz) den alırız. Sonra fenni bilimler kanıt olabilir. Düne kadar bize hayvansal yağlardan, tereyağından uzak durun. Mutlaka margarin tüketin (tamamen kmyasal ve sentetik) tüketin deniyordu. Yani hakkında ilahi bir bilgi verilien hususta, insanların her geçen gün değişen fenni bulgularına güvenilemez. Çok şükür Allahıma, pekçok şeyi açıklayan kitap ve peygamber ışığı ile bakmayı nasip etmiş. Fenni ilimleri de yaratan ve senin sadece (teoride kanıtlayabildiğin) şu an ben yazarken, sen okurken katrilyon kere katrilyon ve her biri birer galaxy gibi dönen atomlarımızı döndüren de O'dur. Fenni ilimler araştırmalara tek başına kılavuz olamaz, ilahi ışık ile bakıldığında olabilir. Tek başına sadece sapıtanların derinliğini arttırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hala hayata huninin ağzından kıçına doğru baktığınız için gerçeği göremiyorsunuz sizin için yapılacak bişey yok...aslında bikerede gerçek ışığa yani bilime bakabilseniz belkide o karanlıktan kurtulabilirsiniz...

      Sil
  16. su yazinizda 2 buyuk eksiklik ya da hata oldugunu ve bunlarin uzucu oldugunu dusunuyorum.

    1- malesef elestirdiginiz yayinlardaki gibi, fikirlerinizi dayanadirabileceginiz herhangi bir referans, acikca empirik bir analiz veya bir deney gorememdim.

    2- malesef elestirdiginiz insanlarin fikirlerinde bagnaz ve takintili oldugunu belirtilip, sizin de onlarin aksine daha acik fikirli, mantikli ve objektif bir tutum sergileyememeniz.

    "bilimtrue" anlamina yakisir, 'strict' ve 'conservative' degil HERSEYe 'open-minded' yaklasabilmeniz dilegiyle...

    YanıtlaSil
  17. Hz.İsmail'den bu yana ya da zemzem keşfedildiğinden bu yana kaç kişi zehirlenmiş bilimsel verisi muhakkak olmalı bu kadar iddialı bir gerçeğin (!).trajikomik olmuş gardaşş

    YanıtlaSil
  18. be cahil herifler siz nasıl olurda zehirli olduğuna inanırsınız
    hayır arkadaş bi düşünseniz anlarsınız yüzyıllardır içilen zemzem
    kimi öldürmüş kimi zehirlemiş?

    YanıtlaSil
  19. Vala o zemzem suyunu içen Araplar senden benden sağlıklılar yıllardır(hayır bi de bak haniAraplara pis diyosunuz ya onca pisliğe mikroba rağmen.) Bilimi ateizmi de dogmaya çevirmeyi başardı insanlar, bravooo , dinle ilgiliyse tu pis oluyo, hayat ne garip bilim, dogmalar filan...

    YanıtlaSil
  20. Bu durum kuranı kerimde kutsal kitabımızda dahi yer alıyorken senin gibi ateistlerin yalanlaması birşeyi değiştirmez zem zem suyunun ayrı bir enerjisi var ve içine katıldığı başka suları temizleme özelliği var kanıtlanmış şeyler bunlar ah biraz okusan araştırsan kalbine iman gelir Allahu tealayı bulursun.kainat ve bu düzen bir tesadüf eserimi oluştu hayır haşa onu yaradan bir düzene koyan Rahman ve Rahim olan yüce Allahın varolduğu gerçeği var. bunu inkar etmen senin dünyanı ve ahiretini kötü yaşamanı sağlayacaktır cehennemin dibinde yerin hazır.

    YanıtlaSil
  21. Yazınızda da ben bilimsel bir ispat göremedim.Adı geçen araştırmacılar hakkında çok bilgi sahibi değilim ama yukarıdaki yazı sadece onların duşuncelerine katılmadığını belirten bir yazı.Zemzemde ki oranları bulanlarlar kimler o da muaallak. Herneyse her kar tanesinin şeklinin farklı olması benim yaratıcıya inanmam için yeterli sebeblerden zaten.Ama ne müslümanların ne farklı inançta olanların konuşmalarının bu kadar saygısız olmasına lüzum var. Başkalarınca belki oluşmuş, bence yaratılmıs bu dunyanın herseyinin mükemmel olduğunu çoğumuz düşünüyorken ,doğal yaklasık 1500 yıldır kurumadan akan bir suyu sırf muslumanlarca kutsal sayılıyor diye kötülemek bu yazılanlar. Kutsal su olmasa herkesin mucize diyeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  22. ilahi mekanda çıkan suda mübarektir.....

    YanıtlaSil
  23. Vaaaayyyy bak seeen ....
    Biz de diyoduk ki o kadaaar Hacı içip içip ölüyo nedenmiş gördin mü ?
    Meğer zehirliymiş.
    Yalanlarınızı ...

    YanıtlaSil
  24. Bun Ataislerin aklını Darwin sikmiş! Orospu :ocuğu ibneler! Siz kim bilim kim?

    Siz burnunuzun dibini bile göremyen çahil salaklar. Dünyaya kan ve göz yaşından başka birşey getirmediniz. Kökünüz kurusun

    YanıtlaSil
  25. Sen onu araştıracağına şu an lağım sularının sözde temizlenerek içtiğimizi anlatsan daha iyi olmaz mı insanların kafasına
    İçin arkadaşlar için korkmayın Allah (c.c) evinde ikram ettiği şudur öleceksem de Allah (c.c) evinde öleyim

    YanıtlaSil
  26. https://evrimagaci.org/zemzem-suyunun-mucizesi-arsenikoz-884/amp
    Kaynak bu site arkadaşlar. Yani bilimtrue başka siteden yazı çalmış.

    YanıtlaSil
  27. Her yil 3 milyondan fazla haci bu suyu tuketiyor be her zaman orda bulunan araplar tarafindan iciliyor peki nerede bu kadar zehirlenen olen bilemedim sunu soyleyeyim ALLAHIN varligi suphesizki vardir yaratilan her sey varligina delildir hatta senin gibi malinda Allahin cehenneminde yanacagin da Allahin varligina delildir yani sunu anlatmak istiyorum zemzem suyu icinde besinlerin tamami bilinmedigi halde kimi hastalara sifa oldugu biliniyor sen neyin kafasini yasiyon bilimden milyonlarca kat ustun olan her seyi ol deyince olduran ALLAH vardir lutfen biraz arastirin

    YanıtlaSil
  28. Allah resulu s.a.v. Zemzemin muberek bir su olduğunu beyan etmiştir. dolayısıyla ateistlerin söylemleri boş ve beyhudedir.

    YanıtlaSil
  29. zirtaboz misyonerler siz anca kendinizi bide sizden olmayipda sizi bisey sananlari saptirirsiniz.galip olan Allah dir.

    YanıtlaSil
  30. illiyet ombudsmanı Derya Sazak, 5 Ekim 2006 tarihli 'Zemzem suyunda kansojen madde var' haberinin tercüme hatasından kaynaklanındığını, okurlardan gelen mesajlar sayasinde anladıklarını yazdı. Hem Milliyet'in haberini iddia şeklinde okuyucularıyla paylaşan, 'rotahaber7.com', 9 Ekim'de haberin doğrusunu, Milliyet'teki yanlışlığı da verdi.


    İşte Milliyet'teki düzeltme yazısı:


    BBC'nin haberi tersten okununca

    'Zemzem suyunda kanserojen madde' başlığıyla 5 Ekim'de Milliyet'te yer alan haberdeki 'çeviri hatası' Milliyet okurlarının gözünden kaçmadı. Dış Haberler Servisi, BBC kaynaklı haber çevirisinde yanlışlık yapıldığını kabul ediyor

    Milliyet'in 5 Ekim tarihli sayısında, BBC kaynaklı bir haber 'Zemzem suyunda kanserojen madde' başlığıyla yer aldı.
    Dış Haberler Servisi tarafından çevirisi yapılarak kullanılan haberde, Müslümanlar tarafından özellikle ramazanda rağbet edilen zemzem suyunda, 'normalde olması gereken arsenik miktarının üç kat fazla bulunduğu' tespiti yer alıyordu.


    Londra'daki Westminster Belediyesi zemzem suyunun ithalatını yasaklamıştı. Mekke'ye giden hacılar tarafından getirilen ya da şişelerle Suudi Arabistan'dan ithal edilen zemzem suyunda özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olan nitrik asit tuzu miktarının da yasal sınırlardan iki kat fazla olduğu öne sürülüyordu.

    İddia ve yasak
    Bazı okurlarımız haberde 'çeviri hatası' yapıldığı gerekçesiyle, Milliyet Dış Haberler Servisi'ni uyardılar.
    Sayın Yusuf Erkul'un itirazı şöyle:
    'BBC'den çevirdiğiniz haberin orijinalinde, içinde kanserojen madde bulunan su 'zemzem suyu' olarak değil, 'Mekke'den geldiği iddia edilen zemzem suyu' olarak geçmektedir. Westminster Belediyesi'nin zemzem suyunun ithalatını bu nedenle yasakladığı bilgisi de doğru değil. Haberin orijinalinde zaten yasak olduğu belirtiliyor.'

    Yasaklanan su başka
    Murat Başaran adlı okurumuz da yasağın bu olayla ilgisinin bulunmadığını, 20 Ekim 2005 tarihinde bir şirketin zemzem suyu olduğu iddiasıyla getirdiği suyun ticaretini yaptığını, İngiltere'de yaşayan İslam toplumunun 'sahtecilik yapıldığı' gerekçesiyle yaptığı başvuru sonucu bu yasaklama kararının alındığını hatırlatıyor.
    Okur şikâyetleri üzerine Ombudsman'a gönderdiği notta Dış Haberler Servisimiz hatayı kabul etti.
    Açıklamaları şöyle:

    'Çeviri hatası yapıldı'
    'BBC'den alınan haberin orijinalinde, içinde kanserojen madde bulunan su için 'zemzem suyu' değil, 'Mekke'den geldiği iddia edilen zemzem suyu' denilmiştir. Ayrıca Westminster Belediyesi'nin 'zemzem suyunun ithalatı zaten yasaktır' ibaresi 'Londra'daki Westminster Belediyesi'nin zemzem suyunun ithalatını yasakladığı' şeklinde çevrilerek çeviride bir anlam hatası olmasına yol açmıştır. Okurlarımızdan özür dileriz.'

    OMBUDSMAN'IN NOTU:
    Uzman okurlarımıza haklı uyarıları için teşekkürler.
    Önyargılı kimi okurlarımız ise ders kitaplarındaki 'abdest suyu hurafesi' haberinden sonra Milliyet'in 'zemzem suyunda kanserojen madde olduğunu' öne sürmesini İslam karşıtlığı olarak yorumlamışlar. Bu eleştirilere katılmıyoruz. Kasıt yok. Çeviri hatası yapılmış!
    http://www.haber7.com/medya/haber/192337-milliyet-zemzemi-11-gunde-temizledi

    YanıtlaSil
  31. millet hiç birinizin yorumu ufuk açıcı değil birbirimizi çekiştirmekten başka birşey yapmamışız aslında yapmamız gereken şey birbirimizi kabullenmemizdir.inançta da niyet var bilim de de ateist böyle düşünmüşse saygı duyarım o işini yapıyor.ben de bir inanan olarak savlarımı ortaya atmalıyım.zemzem nihayetinde bir sudur ve suyun hayatiliğini ateistlerde kabul edecektir heleki suyu bitmiş bir insan için daha hayatıdır.arsenik de olabilir içinde ama bu demek değil dirki baştan beri vardı taaa annemiz Zamanından beri bunu kanıtlayabilirlermi ateistler ve hem dinen hemde bilimsel olarak dünya düzeni bozulmayacakmı zamanla bozulacak

    YanıtlaSil