Searching...
11 Kasım 2013

PETA’yı kızdıran hamamböceği uygulaması

12:30

Hayvanseverler, hamamböceklerini kontrol etmeye yarayacak mobil uygulama nedeniyle ayağa kalktı. iPhone’u, hamamböceklerinin hareketini yönlendiren uzaktan kumandaya çeviren uygulama, PETA’dan ağır tepki alırken, uygulamayı geliştiren şirket eğitim ve bilime katkıda bulunduklarını savundu.



Bilimtrue
Güncelleme: 22:29 TSİ 11 Kasım. 2013 Pazartesi
Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA), hamamböceklerinin beynini kontrol etmeye çalışan mobil uygulamaya savaş açtı.
RoboRoach adı verilen cihaz, hamamböceklerinin antenlerineyerleştiriliyor ve böceğin beynine sağa-sola dönmesi için komut veriyor. Beyin bir süre sonra bu komutları reddederek kendi kontrolünü elde ediyor ancak kullanıcılar kısa bir süreliğine de olsa hamamböceğini yönlendirmeyi başarıyor.
Kickstarter bağış kampanyası sayesinde kısa sürede ihtiyacı olan desteği elde eden RoboRoach, PETA engeline takıldı. PETA, ‘sayborg hamamböcekleri’ olarak adlandırdığı projenin ‘ders kitaplarında görülecek türden sadistlik’ içerdiğini belirtti.
PETA temsilcisi Alisa Mullins blog sayfasında, ‘çocukların işkenceye teşvik edildiğini, aşağılamanın ise yüksek teknoloji ürünü deneye dönüşeceğini’ belirtti.
“HAYVANLARIN DA HİSLERİ VAR”
RedOrbit sitesinin haberine göre PETA, BackyardBrain şirketinin geliştirdiği uygulama için izin almadan hamamböceği satmaya çalıştığını belirterek Michigan eyaleti yetkililerine de başvuru yaptı.
Hamamböceklerinin acıyı hissettiğini belirten PETA, 2009 yılında yapılan ve Daily Mail tarafından yayımlanan bir araştırmayı örnek vererek, böceklerin acıyı hissedecek yeterli sinir yapısına sahip olduğunu belirtti.
BackyardBrain ise hamamböceklerinin beyinlerine 55 Hertz akm gönderen cihazın zararlı olmadığını, aynı frekansın Parkinson gibi hastalıkların tedavisinde insanlar üzerinde kullanıldığını ifade etti. Şirket, cihazın bir oyuncak da değil, bilimsel araç olduğunu savundu.
Bilimsel deneylerde cihazlarının kullanıldığını belirten BackyardBrain, RoboRoach’un mühendis, bilim insanı ve doktor yetiştirmede kullanılabileceğini, ‘doğal hastalıkların tedavilerinin araştırılmasında işe yarayabileceğini’ belirtti.

0 yorum:

Yorum Gönder