Searching...
28 Şubat 2013

İran Laikliğe Geçiyor !

09:18

www.facebook.com/AteistTopluluk


Ahmedinejad, din ve devlet işlerini ayıracak...

İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad, sağ kolu İsfandiyar Rahim Meşai’nin adaylığının kabul edilmemesi halinde dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in kontrolündeki Devrim Konseyi’nin seçimlerini gerçekleştirmeyecek.

Hamaney’le giriştikleri güç mücadelesinde Ahmedinejad ve Meşai, dini liderlerin siyasetteki etkisini kırmak için anayasayı değiştirerek yetkilerini kısıtlamayı planlıyor. Toplantı sırasında Meşai ‘cami ve devletin ayrılmasını’ destekledi.
...
KAVGA UZUN SÜREDİR DEVAM EDİYOR

Hatırlanacağı üzere Ahmedinejad ve Hamaney arasındaki gerilim geçen hafta meclis kürsüsünde de yaşanmıştı. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Meclis’te yaptığı konuşma sırasında İran Meclis Başkanı Laricani’nin kardeşinin rüşvet istediğini gösteren kayıtları yayınlatınca, Meclis Başkanı Laricani, Ahmedinejad’ı mafyavari davranmakla suçlamış ve Meclis’i terk etmesini istemişti.

İran İş, Refah ve Kooperatif Bakanı Abdulrıza Şeyhülislam hakkında verilen gensoru önergesi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’ye yakınlığıyla bilinen Meclis Başkanı Ali Laricani’yi karşı karşıya getirmişti.

AHMEDİNEJAD’A: “BURAYI TERK EDİN”

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın “söz isteyerek” konuşma talebini reddeden Meclis Başkanı Laricani, “Siz yanlış suçlamalarda bulundunuz. Ben de size yanıt verdim. Artık daha fazla konuşma hakkınız yok. Güle güle. Siz islami Cumhuriyetin ilkelerini yerine getirmediniz. Lütfen burayı terk edin” şeklinde konuştu.

Söz verilmediği için sinirlenen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Meclis Genel Kurulu’nu terk etmişti.



                                                      www.bilimtrue.blogspot.com


0 yorum:

Yorum Gönder