Searching...
4 Mart 2014

Annelik içgüdüsü

13:32
1996 Mart’ında New York’un doğu bölgesindeki bir garajda çıkan yangında itfaiyeciler, ağır yanıklar içindeki benekli bir dişi kedinin sokağın karşılıklı iki bölgesi arasında telaşla gidip geldiğini fark ediyorlar. Anne kedi yavrularını kurtarmak için kendini alevlerin içine atmıştı. Ağır yaralı olmasına karşın yavruları daha güvenli bulduğu karşı köşeye taşımaktaydı. 

1996 yılında New York'un Brooklyn semtinde yanan bir binadan yanmak pahasına beş yavrusunu sağ salim kurtaran ve itfaiye görevlisi David Gianelli tarafından Scarlett ismi konan cesur bir anne kedinin gerçeği. Scarlett ve yavrular itfaiye tarafından farkedilir farkedilmez Long Island'daki Hayvan Hastanesi Morge Stein'a kaldırılıp hemen tıbbi kontrol altına alındılar. Haber basından duyurulunca binlerce Scarlett hayranı hastaneye akın etti. Scarlett'in çocuklarına evlerini açmak isteyenlerin telefonları belediye santralini kilitlemeye yetti.
Ağırlıklı politika haberleri veren CNN bile Scarlett hakkında izleyicilerine düzenli bilgi aktardı. Scarlett kısa bir süre içinde iyileşmeye başladı. Adına açılan yardım fonu ile acil sağlık müdahalesi gerektiren sokak kedileri için yüklü bir kaynak sağladı. Laura Driscoll, Scarlett'in başından geçenleri The Bravest Cat! : The True Story of Scarlett isimli kitapta yazdı,

Scarlett bir anneden beklenen her şeyi fazlası ile yaptı. Ne basının aşırı ilgisi ne de hayranları beş yavrusunu bir arada görmek kadar onu mesut edemezdi. Hastanedeki odasında sargılar arasında yavrularını emzirirken yangının kötü anısını unutmuştu bile..

1 yorum: