Searching...
21 Mart 2014

Zayıflamayı Hızlandıran Kokular!

12:03
Yeşil elma koklamak daha hızlı kilo vermenizi sağlayabilir. Dahası da var! Sadece yeşil elma değil, kilo kaybı sürecine yardımcı daha bir çok koku var. Bana inanmıyor musunuz? Öyleyse yazımızı okumaya devam edin!
5 duyumuz içinde ilk önce, koku duyusunun geliştiğini biliyor muydunuz? Koku duyusu gelişir ve biz daha doğmadan önce çalışmaya başlar. Her türlü diyeti denediniz ama yine de tartı oralı değil mi? Tartıda gözüken rakamlar çok çok uzun zamandır takılıp kaldı mı? Belki de ihtiyacınız olan koku diyetidir! Belirli maddelerin kokusu kilo vermeyi hızlandırarak fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Koku diyeti bir aromaterapi tekniği olup, insan beynini tok olduğuna inandırıp, kandırmak üzerine kuruludur.
Bu diyetin bilimsel bir açıklaması vardır. Chicago’dan Dr. Hirsch tarafından açıklandığı gibi, “Kokuların beyindeki tokluk merkezi üzerinde doğrudan etkisi vardır. Bu alan yeterince yediğinizi vücudunuza söyleyen alandır.” Yeşil elma, nane, sarımsak, lavanta ve muz gibi bazı özel kokular beyninizi tokluk seviyesi ulaştığı ve artık yememesi gerektiği konusunda kandırır. Bu kokular sayesinde doymadığınız halde beyniniz tok olduğunuza inanır.
Farklı kokuların beynin farklı kısımlarını nasıl uyararak kilo vermeye yardımcı olduklarına bir bakalım:
1)Yeşil Elma:
Açlık krizlerini durdurmak çok zordur. Ancak açlık krizlerinin etkisini azaltmak ve tıkınırcasına yemenize neden olan iştahınızı azaltmak için ne yapabilirsiniz? Yemeğinizi yemeden bir kaç dakika önce biraz yeşil elma koklamayı deneyin. Bilimsel çalışmalar kilo vermeye çalışırken yeşil elma koklayan kilolu insanların, yeşil elma koklamayanlara göre daha iyi sonuçlar sergilediğini kanıtlamıştır.
2)Greyfurt:4974_three-pink-grapefruits
Bu güzel görünümlü turunçgil sadece içerdiği yüksek miktarda C vitamini ile cildinizi güzelleştirip bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda hızlı kilo kaybına yardımcı olur. Yemeğinize saldırmadan hemen önce taze, pembe bir greyfurt koklamak sadece iştahınızı frenlemekle kalmaz, aynı zamanda kilo kaybını hızlandırır. Japonya’daki Osaka Üniversitesi’nde fareler üzerinde yapılan bir bilimsel çalışmada, greyfurt kokusunun farelerin iştahını azalttığı ve büyük ölçüde ağırlıklarını azalttığı gösterildi.
3)Nane:4974_peppermint-sprigs (1)
Kilo vermek için en doğru yol, beslenme ve egzersiz rejimi arasındaki mükemmel dengeyi kurabilmektir. Fiziksel egzersizler de gıda alımınız kadar önemlidir. Nane kokusu egzersiz performansınızın artmasını sağlayacak ve daha iyi sonuçlar almanıza neden olacaktır. Araştırma taze yeşil yapraklar yada nane koklamanın ruh halinizi düzelttiği, enerji düzeylerini arttırdığı, dikkat sürenizi ve uyanıklığınızı arttırdığı yani iyi bir egzersizden zevk almak için gerekli tüm faktörleri sağladığını göstermiştir.
4)Lavanta:4974_lavender-blossoms
Bir araştırmaya göre, günde sekiz saat uyuyan insanların yeterli uykuyu alamayanlara göre kilo vermede daha başarılı oldukları tespit edilmiştir. Sessiz bir uyku zihnin ve vücudun dengesini korumak için gereklidir. Lavanta çiçeklerinin kokusu zihni rahatlatır ve gerilen vücudu yumuşatır. Lavanta beden ve zihnin stres seviyeleri ve dengesizliklere adapte olmasını sağlar aynı zamanda vücudu ve ruhu arındırır. Yatak odanıza koyacağınız bir buket taze lavanta ya da lavanta spreyi sizi ertesi sabah yapacağınız egzersizlere hazırlayacak derin bir uykuya daldırır.
5)Rezene:
Damak temizleyici, lezzetli ve salataların vazgeçilmezi rezene şimdi de iştah önleyici! Rezene, tüm bunlar ve daha fazlası! West Coast Aromaterapi Enstitüsü’nün araştırmasına göre yemekten hemen önce rezene sapları koklamak iştahınızı sınırlar. Rezene kokusu beyninizi kandırarak iştahınızı bastırır ve daha az yemenize neden olur.
6)Muz:4974_bunch-of-bananas
Muz kokusu kilo kaybına yardım eden ve süreci hızlandıran bir başka kokudur. Chicago’da bulunan Tat ve Koku Tedavi ve Araştırma Vakfı’nın araştırmalarına göre muz kokusuna maruz kalan kadınların ayda 7 kilo verdiğini gösterdi.
7)Sarımsak:
Sarımsak ve soğan gibi gıdaların güçlü, keskin kokusu yiyeceklerden küçük ısırıklar almanıza neden olur. Küçük ısırıklarla yemek daha az yemenizi sağlar. Sarmısak kokulu baharatlı yiyecekler hızla büyük parçalar yemenizi önler. Sarımsak beyninizi bu şekilde kandırır. Kilo vermede esas etkenlerden biri olan aşırı yemeye engel olur.
8)Saf Zeytinyağı:4974_extra-virgin-olive-oil-and-olives
İş yemek pişirmeye gelince en iyi şefler, diyetisyenler, sağlık bilinçli insanlar ve ev kadınları arasında en favori şey sızma zeytinyağıdır. Tekli doymamış yağ asitlerinden zengin bir kaynak olduğundan, karın yağlarının parçalanmasına yardımcı olur. Bu da kilo vermek için etkili bir yoldur. Zeytinyağının sadece kokusu, doymasanız bile tok hissetmenize neden olabilir. Alman Gıda Kimya Araştırma Merkezi’nde yapılan bir araştırmaya göre, sızma zeytinyağı koklayan insanların vücudunda serotonin (tokluk bağlantılı bir hormon) seviyeleri yüksek bulunmuştur.
Sadece koku diyeti uygulayarak kilo vermenin mümkün olmadığı açıktır. Kilo verebilmek için etkili bir diyet ve egzersiz programı uygulamak çok önemlidir. Yukarıda bahsedilenler sadece yardımcı tekniklerdir ve süreci hızlandırırlar!
Kaynakça:
http://www.buzzle.com/articles/scents-that-boost-weight-loss.html

0 yorum:

Yorum Gönder