Searching...
3 Mart 2014

Çin uzaya kargo gemisi gönderecek

13:15

Çin'in 2016'da uzayda Tiengong-2 modülüne destek sağlama amacıyla kargo gemisi göndermeyi planladığı bildirildi.




Çin'in insanlı uzay programı başmühendisi Cou Cienping, "Tiencou (Göksel gemi)" adlı kargo gemisinin uzaya gönderilerek "Tiengong-2" ile otomatik olarak kenetleneceğini söyledi.
Cou, Çin'in kendi uzay istasyonunu inşasında kargo ulaştırma sisteminin önemli bir teknoloji olduğunun altını çizerek, Tiencou'nun yeni geliştirilen ''Uzun Yürüyüş-7'' roketleriyle fırlatılacağını ifade etti.
İnsanlı bir uzay aracının sınırlı taşıma kapasitesi olduğunu belirten Cou, bu tür araçlarla kargo göndermenin maliyetinin de yüksek olduğunu vurguladı.
Cou, kargo gemilerinin dünyaya geri dönmesine gerek olmadığını, fırlatma ve kenetlenme sırasında insana ihtiyaç duyulmadığını dile getirerek, bu yolun eşyaların taşınmasında daha ekonomik ve verimli olduğunu dile getirdi.
Ülkenin göndermeyi planladığı kargo gemisinin uzay istasyonu için malzemelerin yanı sıra astronotların ihtiyaçları ve donanımınlarının da taşınması hedefleniyor. Ayrıca kargo gemisinin bazı çöplerin de imhasında kullanılacağı kaydediliyor.
Çin'in ilk uzay laboratuvarı Tiengong-1, 29 Eylül 2011'de yörüngeye gönderilmişti. Ülke, uzay laboratuvarı Tiengong-2'yi 2015'te uzaya göndermeyi hedefliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder