Searching...
14 Mart 2014

Ünlü fizikçinin külleri ortada kaldı

14:34

Ünlü Sırp fizikçi Nikola Tesla'nın kendi adını taşıyan müzede tutulan külleri ortada kaldı. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Aziz Sava Kilisesi'nin önündeki alana yerleştirilmesi projesi 16 Mart'ta yapılacak genel seçimler sonrasına bırakıldı.


Nikola Tesla Müzesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belgrad Büyükşehir Belediyesi ve Sırp Ortodoks Kilisesi arasında imzalanan ve Tesla'nın küllerinin bulunduğu kabın, Aziz Sava Kilisesi'nin önündeki alana yerleştirilmesini öngören projenin yeni hükümet kurulana dek askıya alındığı belirtildi.
Ülkedeki bazı sivil toplum kuruluşları, Tesla'nın küllerinin Aziz Sava Kilisesi önüne konulmasından rahatsızlık duyuyor.
Tesla'nın külleri, Tesla'ya ait diğer özel eşyalarla birlikte Belgrad'daki Nikola Tesla Müzesi'nde korunuyor.
NIKOLA TESLA KİMDİR? 
Sırp fizikçi, mucit ve elektrofizik uzmanı Tesla (1856.1943), papaz bir baba ve okur-yazar olmayan bir annenin çocuğu olarak, Hırvatistan sınırları içinde kalan Smilyan'da dünyaya geldi.
Babasının tüm ısrarlarına rağmen papaz olmak yerine mühendislik eğitimi alan Tesla, özellikle elektriğin kablosuz taşınabilmesi alanında çalışmalar yaptı.
Elektrik üzerine sayısız deney ve icatlar yapan Tesla, ölümüne dek, kendisine ait patentli 700 icatla, en çok patent sahibi kişi olarak tarihe geçti.
Kaynak : Ntv

0 yorum:

Yorum Gönder