Searching...
30 Mart 2014

2014 Yerel Seçim Hileleri!

04:55
 
 
 
 
Dakika dakika gelişmeler:


 11.41 İzmir Nuri Öz İÖO’da bir kişinin 2330 numaralı sandıkta ikinci kez oy kullandığı tespit edildi.
11.40 Eskişehir Atatürk Lisesi 1052 No’lu sandıkta, büyükşehir için kullanılan oy pusulalarının arkasında mühür yok. İtiraz edildiği halde tutunak tutulmuyor.
11.39 İstanbul Esenyurt’ta Alikul Çok Programlı Lisesi’nde tercih mühürü çalındı. Sandık başkanı konuyla ilgili t...utanak tuttu.
11.37 İstanbul İkitelli Atatürk Mahallesi Munis Faik Ortaokulu’nda 8 sandıkta mühür çıkmadı. Sonra gelen mühürlerin de numaraları yanlış çıktı.
11.32 İstanbul Şişli 1130 no’lu sandıkta belediye için pusula verilmediği tespit edildi.
11.24 Urfa Siverek Hamamören Köyü’nde görevli müşahitler açık oy kullanımına karşı çıktıkları için darp edildiler.
11.17 İstanbul Okmeydanı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle AKP’li seçmenlerin taşındığı görüldü. Bölgedeki vatandaşlar şoförlere ne yaptıklarını sorduklarında “Görevlileri ve oy pusulalarını taşıyoruz” yanıtı aldı.
10.52 Avcılar Mustafa Kemalpaşa mahallesinde Şehit Bekir Balcıoğlu Ortaokulunda 2124 numaralı sandıkta okuma yazma bilmeyen bir vatandaşa yardımcı olmak için refakat eden sandık başkanı, vatandaşın rızası olmadan AKP’ye mühür bastı. Durumun fark edilmesi üzerine tartışma çıktı. Tutanak tutularak oy iptal edildi.
10.05 İstanbul, Sancaktepe, Samandıra’da muhtarlık imzası olmadığı için 32 oyun iptal olma durumu söz konusu.
10.02 Adana’da adaylıktan çekilmiş olan Aytaç Durak’ın adı pusulalarda yer alıyor.
09.55 İstanbul Güneş Ortaokulu’nda 3197 nolu sandıkta sandık başkanı oy kullananlarla birlikte kabine girip açık yönlendirmede bulundu.
09.54 Güngören Anadolu Lisesi’nde bir kişi cebine AKP damgalı pusula koyarken yakalandı. Oy verme işlemi bittikten sonra kişi hakkında tutanak hazırlanacak.
09.50 Adana Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesi’nde 1021 nolu sandıkta mührü kaydıran bir seçmene yeni oy pusulası “yok” gerekçesiyle verilmedi. Bir kişi 1013 nolu sandıkta değil 1019 nolu sandıkta oy kullandı. Tutanak tutulmadı. 1019 nolu sandıktan rastgele bir oy çıkarılacak.
09.49 İstanbul Halkalı’daki Güneş Ortaokulu’nda bir sandık başkanı oy kullanılan bölmeye girip açık yönlendirme yapıyor.
09.48 DİHA’nın bildirdiğine göre, Bitlis Lisesi 1083 nolu sandıkta AKP’ye “evet” mührünün basılı olduğu oy pusulası verildi. Tutanak tutuldu.
09.44 Eskişehir Huzur Mahallesi’nde oy pusulasının fotoğrafını çeken kişi hakkında işlem yapılıyor.
09.42 Gazeteci Amed Dicle’nin Twitter hesabından bildirdiğine göre, Urfa Bozova’da zorla açık oy kullandırılıyor.
09.35 Çanakkale Halkevi’nin bildirdiğine göre, Çanakkale’de 1007 nolu sandıkta AKP’liler ismi olmadığı halde görevli olduklarını iddia ediyor ve sandık görevlileriyle kalabalık bir şekilde tartışıyor. Kendilerini uyaranlarını tartaklıyor.
09.26 Eskişehir’de giriş izinleri olmamasına rağmen AKP belediye başkan adayı Harun Karacan Mithat Paşa İlköğretim Okulu’nda bütün sandıklara tek tek giriyor.
09.15 DİHA’nın haberine göre Tatvan’da 1009 nolu sandıkta, parti müşahitleri AKP’nin mührünün basılı olduğu toplu oy pusulası ele geçirdi.
 
Ufuk Arslan Anadolu Lisesi 2312 Nolu sandıktan AKP'liler mühür çaldı yaşlılarla girip müdahalede bulundu.
 
Resimi Büyültmek İçin Üstüne Tıklayın



Tatvan'da AKPye evet basılı pusulayla oy vermeye gelenler, Bağlarbaşı'da 1.5 çuval AKP evet basılı pusula yakalandı.
Bitlis'in Tatvan ilçesinde Tuğ İlköğretim Okulu'nda, 1009 numaralı sandık kurulu başkanının oy pusulalarını sandık kurulu üyelerinin gözü önünde mühürlemesi gereken seçim pusula ve zarflarını evde mühürlediği ortaya çıktı.
OdaTV
Resimi Büyültmek İçin Üstüne Tıklayın
 
 
Avcılar'da 2124 Nolu sandıkta Mürşit Arıkan adlı görevli, okuma yazma bilmeyen kişi yerine AKP'ye oy verdi.
 
Resimi Büyültmek İçin Üstüne Tıklayın
 
Ataköy Dilek Sabancı Okulunda mürekkebi uçan kalem yakalandı! Olaylar çıktı. Kendi kaleminizi götürün!
 
 
Nizip/Akepe mühürlü oy pusulaları yakalandı ve tutanak tutuldu
 
Resimi Büyültmek İçin Üstüne Tıklayın


 
 
 
 
 
 
 

Keçiören Rauf Denktaş Anadolu Lisesi'nde, sandık görevlisi olmayan ancak sandık bölgesinde oturan AKP'li bir kadının oy kullanmaya gelenleri yönlendirdiği, hazır basılmış oy pusulası dağıttığı tespit edildi. Müşahitlerin müdahalesi sonucund...a, kadın hakkında tutanak tutuldu.

Yine aynı okulda, Melih Gökçek'e bağlı 20 kişilik bir grubun sürekli gerginlik yaratmaya çalıştığı belirtiliyor. İşte o grubun görüntüleri:
Haber Sol

 



İSTANBUL;

-Halil Türkkan Ortaokulu Göztepe'de polisler görev kağıdı olmadan oy kullanmak istedi. Sandık başkanı ve müşahitlerin bunu yapamayacaklarını söylemesi üzerine görevlerinin Çarşamba günü verildiğini bu yüzden görev kağıdı çıkarılm...
adığını öne sürdü. Sandık numarası 2424

- Kurtuluş Anadolu Lisesinde 2018 nolu sandığa bir zarfın içerisinde AKP'ye evet basılı 39 tane oy pusulası konulduğu iddia edilerek CHP'lilerin tutanak tuttuğu belirtildi.

-Göztepe Marmara Üniversitesi kampüsünde 2223 numaralı sandıkta oy kullanımının başlamasından sonra sandığın mühürlenmemiş olduğu farkedildi. Sandık oy kullanımı sırasında belirlendi.

-Avcılar'da okuma-yazma bilmeyen vatandaşa, rızası dışında sandk başkanı tarafından AKP'ye oy attırıldğı ileri sürüldü.

- Fatih'te Vedide Baha Pars İlkokulu 3148 numaralı sandıkta, polisin oy görev belgesi olmadan kullandığı, müşahitlerin duruma müdahale etmesi sonucu polisin görev belgesi çıkartmaya çalıştığı belirtiliyor.

- İbrahim Alaattin Gövsa İlkokulu'nda TC Kimlik numarası 9 ile başlayan kişiler oy kullanmaya çalışıyor. Müşahitlerin duruma el koyması sonucu, bu kişilere oy kullandırtılmadığı belirtildi.

- Üsküdar'da, Mithatpaşa Kız Meslek Lisesi'nde, polisin sandıklara gelip sandık başkanlarına belge imzalattığı, sayım sonunda sandıkları polislerin belirledikleri kargo görevlisine vermeleri istendiği belirtiliyor.

- Bağlarbaşında bir buçuk çuval oy pusulası bulundu. Durum sandık görevlilerine bildirildi.

- Özdemiroğlu İmam Hatip Ortaokulu'nda 1003 nolu sandıkta saat 10:20 ye kadar mühürsüz pusula verildi, durumun farkedilmesi üzerine müdahale edildi.

- Başakşehir ve İkitelli'de zihinsel engellilerin yerine yakınların oy kullandığı iddia ediliyor. Başakşehir'deki olayda baba çocuğunun yerine oy kullandığı ve CHP'lilerin tutanak tuttuğu belirtiliyor.

- Beyoğlu Kasımpaşa Lisesi 2407 ve 2409 nolu sandıklarda sandık görevlisi olan kişilerin oylarını iki seferde farklı sandıklarda kullandıkları ve bunu da muhtarlık için ayrı belediyeler için ayrı oy kullandıkları şeklinde gerekçelendirdikleri iddia ediliyor. Sandık yetkilileri şikayet dilekçelerini kabul etmiyor ve alındı belgesi verilmiyor. İtiraz için insanlar İlçe seçim kuruluna yönlendiriliyor.


 Haber SOL



- kolektifler.net'in haberine göre, Ankara Ege Lisesi'nde Suriyeliler oy kullanıyor. 

 

 
 
 
CHP GENÇ.KOL.BŞK.Tolga Gökçe Kartal’da AKP damgalı sahte oy pusulaları Sahte oy pusulalarını yakalayıp fotoğrafladı.
 
 



Üzgünüz ki Konu Sürekli Güncellenmektedir...
Son Güncelleme : 14:24
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder