Searching...
20 Ekim 2013

Canlı Hayvanların Anahtarlık Olarak Satılmasına Dur Deyin!

08:23



İnsanlığın aç gözlü, tiksinç ve katlanarak artan saçmalıkları, canlı hayvanların ufacık kaplar içerisinde anahtarlık olarak satılmaya başlamasıyla yeni bir boyuta taşındı. Özellikle denizel canlıların az bir su içerisinde, plastik bir kap içerisinde anahtarlık olarak Çin'de satılmaya başlaması, birçok çevreyi ayağa kaldırdı. Özellikle Brezilya Kaplumbağası ve kral balığı gibi türlerin renkli sularla satıldığı Çin'de, bu anahtarlıkların "iyi şans" getirdiğine inanılıyor.

Global Times gazetesinin araştırmasına göre, bu iş sanıldığı kadar az rağbet görmüyor. Çin'deki bir Sihui metro istasyonu içerisindeki satıcıyı gözleyen gazete, sadece 5 dakika içerisinde 1 balık ve 9 kaplumbağa anahtarlığın satıldığını bildirdi.

7 santimetrelik anahtarlıkların içerisindeki su içerisine katılan kimyasallar ve besinler sayesinde, özenle seçilen türler aylarca yaşayabiliyor. Fiziksel olarak yaşamlarını sürdürmeleri mümkün olsa da, Uluslararası Veterinerlik Merkezi'nden Mary Peng'e göre satıştan kısa süre sonra bu canlılar oksijen yetersizliğinden ötürü ölmektedir.

Çin'in yasalarından ötürü sadece vahşi hayvanlar koruma altında, vahşi olmayan herhangi bir hayvanla ilgili herhangi bir yasa bulunmuyor. Böyle bir yasa çıkarılana kadar, hayvanlar insanların "iyi şans" zırvaları sebebiyle acımasızca, boğularak öldürülmeyi sürdürecek.

Eğer bu kampanyaya destek olmak isterseniz,
İnternette buna karşı dur demek için 2 tane aktif İmza Kampanyası bulunmakta
2) Change.org Kampanyasına imza vermek için buraya tıklayarak 

Kampanyalara katılara Çin Hükümeti'ne imza gönderebilirsiniz.

Bilginize.

Kaynak : ÇMB (Evrim Ağacı)


0 yorum:

Yorum Gönder