Searching...
7 Şubat 2014

507 YAŞINDA YANLIŞLIKLA ÖLDÜRÜLDÜ!

07:25
1499 yılında doğan ve şimdiye kadar bilinen en yaşlı hayvan olarak kayıtlara geçen bir istiridye, bilim adamları tarafından incelenirken yanlışlıkla öldürüldü.

Arctica Islandica türüne ait kabuklunun üzerinde inceleme başlatan Bangor Üniversitesi’ne bağlı bilimadamları, halkaları üzerinde yaptıkları hassas bir analiz çalışması sonucunda 402 yaşında olduğunu saptadılar.

USAToday’ın haberine göre, doğum tarihinin Çin’in Ming Hanedanı dönemine denk geldiğini fark eden araştırmacılar, midyeye "Ming" adını vermeyi uygun buldular.

Fakat daha sonraki bilimsel tartışmalar ve yeni bulgular, midyenin yeniden incelenmesi gereğini doğurdu ve bu incelemeler sırasında kabuğu yanlışlıkla açılan Ming hayatını kaybetti.

Yeniden başlanan analiz midyenin aslında çok daha eski bir tarihte doğduğunu ve 507 yaşında olduğunu gösterse de, bu bulgu Ming’in hayatına mal oldu.

Bilim adamları ise, yanlışlıkla öldürdükleri hayvanın aslında dünyanın şimdiye kadarki bilinen en yaşlı hayvanı olduğunu öğrenmiş oldular.

Ming ölmüş olsa da, kabukları bugün hala oldukça yoğun bir bilimsel ilgiyi çekmeyi sürdürüyor. Aynı zamanda Wikipedia gibi ansiklopedilerde, bir insanmış gibi adının yanında doğum ve ölüm tarihi yazılarak takdim edilen ilk istridye olarak tarihe geçmiş bulunuyor.

Kaynak : Gazetesiz

0 yorum:

Yorum Gönder