Searching...
25 Şubat 2014

Montaj Nasıl Anlaşılır ? Uzmanlardan "Ses Taklit Edilebilir mi?" Açıklaması

07:00
UZMANLARDAN AÇIKLAMALAR
Son olarak ortaya çıkan kayıtlardan sonra Başbakanlıktan Jet bir yalanlama gelmesi ve montajlanmış olduğu söylenmesi üzerine Müzik Teknolojileri alanında uzman kişiler ve Ses Mühendisleri sosyal medyadan konuya bilimsel bir açıklık getirdiler. Hemen hepsinin birleştiği nokta "O kayıtlar Montaj değil!!!"
Öte yandan Başbakan ses kayıtlarının 04:02'inci saniyesinde "Ben çünkü Konya'ya gideceğim" diyor.Yani Erdoğan sabahın o saatinde konuşmayı yaptıktan sonra Konya'ya hareket ediyor. Bu sebeple de kayıtlarda bir çelişki olmadığı anlaşılıyor...
Ses mühendisi Ali Büyük, Facebook sayfasında ses kaydıyla ilgili bir analiz yaptı. Çeşitli programlarla sesi incelediğini belirten Büyük, sesin kesinlikle gerçek olduğunu söyledi.
Ali Büyük şunları yazdı:
"RTE'nin ses kaydı montaj değildir. En basit analyzer pluginin de bile bunu görüp test edebilirsiniz.Ses kaydının birbirinden bağımsız yerlerinden alınmış 4 adet room noise örneğinin 30 db ses açıldıktan sonra analyzerdaki görüntüsü. Birbirinden bağımsızdır copy paste değildir room noise'lar. Ayrıca zaten diyaloğun gidişatındaki tonu herhangi bir tune programında profesyonelce tonlasak bile cümle yapılarını bu denli kurmayı, cümlelerin akışını yakalamak imkansız denecek kadar düşük bir ihtimaldir.


Ayrıca; ünlü besteci ve aranjör Attila Özdemiroğlu ise bu ses kayıtlarının günümüz teknolojisiyle üretilmesinin imkansız olduğunu ve bu kadar gerçekçi bir taklit yahut montaj yapmanın mümkün olmadığını kaydetti. Ses kayıtlarını analiz ettiğini belirten Özdemiroğlu twitter hesabından bilgileri paylaştı: 





İŞTE UZMANLARINDAN O BİLGİLER VE GÖRÜŞLER


uzman-1.jpg
uzman-2.jpg
1.jpg
2.jpg


0 yorum:

Yorum Gönder