Searching...
8 Mart 2013

Din ne demektir ? İnsanın Doğası ve Din

15:43
Din ne demektir ?
Din, insanın olduğu her yerde var olan, doğumundan ölümüne kadar hayatının her evresinde karşısına çıkan evrensel bir olgudur. Din, Arapça bir kelime olup yol, adet, hüküm, kanun, düzen, karşılıklı mükafat-ceza, itaat, inanç gibi anlamlara gelir. Terim olarak din; "insanın Allah, diğer insan ve varlıklarla münasebetlerini düzenleyen ve insan hayatına yön veren, onlarla ilgili davranışlara esas olacak kurallar bütününe verilen ad"dır.




Bilim Adamları Dini Nasıl Tanımlarlar ?
Bilim adamları bütün dinlerde bulunan inanç, ibadet, ahlâk gibi ortak özellikleri dikkate alarak dinin tanımını şöyle yapmışlardır: "Bir topluluğun sahip olduğu inanç, ibadet ve ahlâk kurallarının bütünüdür ve ."
İnsanın Doğası ve Din 
Evet ilk olarak insan ataları maymun olan ve maymunun en son evrimini tamamlamış beyni,fiziksel hareketleri, duygu ve düşünceleri istekleri doğrultusunda değişen ve gelişen bir türdür.İnsanın doğasında her canlı gibi ihtiyaç ve isteklerden doğan sorunları çözme kabiliyeti gelişmiş bir canlıdır,sorunları çözmek için zekasını kullanan ve zamanla geliştirip tek düzelikten kurtulan homosapienler yani bizler.İnsanlar egoları yüzünden kendilerinin hayvanlardan gelmediklerini savunurlar. (idda ederler) Bu tür kişiler bilimsel bilgi düzeyi yok kadar düşük ve bilgisiz konuşurlar.Aslında bu kocaman gizemli evrende biyolojik dengenin sadece küçücük bir parçası olduklarını bilmezler.Biyo dengeyi alt üst eden insanlardır Para Kazanma hırsı , Açgözlülük , Kapitalist sistem insanların doğayı yok etmelerine sebep olur.İnsanlar doğal dengeyi bozan lanet olası türlerdir.Bir kaplan yiyemeyeceği kadar çok sayıda antilop öldürür mü ? Hayır tabikide fazlasının kendisine bir ek getirisi olmayacağını bilir karnı acıktığında ailesi için tekrar avlanır.Buradan bizim türümüzün açgözlü olduğu kanısına varıyoruz.İnsan (homosapien) lar böyle canlılardır.Şimdi Din konusuna geçelim.Dinler insanlar tarafından ortaya çıkmış olup.İnsanların çeşitli topluluklara bölünerek (aynı zamanda ırkçılığın başlangıcı) farklı dinler ortaya çıkarması ve bundan dinleri oluşturan kişilerin çıkar sağlama aracı olmuştur.Dinler geçmiş zamanlarda insanlar tarafından oluşturulduğu için cahillik döneminde pek çok insanı inandırması kolay olmuştur ve işin içine korkuda girmiştir cehennem , şeytan , cin vb. dinler herzaman yayılmacı bir politika izlemiştir.Bugün nasıl dinler üzerinden baştakiler para kaldırıyorsa , halkı soyuyorsa geçmiştede dinler pekçok kişilerin çıkarına çalışmıştır.Dinler Dünya'da savaşı başlatmıştır,huzuru bozmuştur ve din adına yapılan katliamlar , saldırılar kimbilir kaç milyon insanın ölümüne sebep olmuştur.İnsanlar günümüzde de hala dinlerin etkisinden çıkamamış bu yolda ilerlemeye devam etmektedirler.Şimdilik iyi günler daha sonra tekrar görüşmek üzere bypower/Administrator...

                                    Facebook Logosuna Tıkla Sayfamızı Beğen !

                                    

5 yorum:

  1. yahu sizin din nedemek ondan Allah ın insanı nasıl yarattığıdan ve Allah ın insan üzerindeki yönetim hakkından haberiniz yok yazınızdan belli.10 yıl boyunca Rusların bir açık bulmak için araştırıpta en sounda havlu attıkları hiçbir çelişkiye rastlamadıkları İslamı bir araştırın derim.Zaten günmüzde Allah ın gönderdiği şekilde bir İslam yoktur. Bu demek değildir ki İslamı yaşamaya gerek yok tam aksine toplumun, insanın İslama çok ihtiyacı vardır.''Sizi çamurdan yaratan O'dur.Sonra size ecel tayin eden O'dur.Tayin edilen ecel O'nun katındadır.Sonra siz şüphe ediyorsunuz.''(En'am 2).Bunun gibi 30 küsür ayet vardır.

    YanıtlaSil
  2. Siz ne demeye calistinizz ya

    YanıtlaSil
  3. bunu neye dayanarak yazmışlar

    YanıtlaSil
  4. 1.yorumu yapan arkadaş sen nasıl bir malsın :D eminim allah senin gibi bir malı yarattığı için utanıyordur :D şu yazdığın şeylere bak . gerçekten saf bir malsın.

    YanıtlaSil