Searching...
4 Mart 2013

Savcılık Gökçek'i Terbiye edecek !

13:34


www.facebook.com/AteistTopluluk


www.bilimtrue.blogspot.com


Twitter'da herkesi Savcılığa vermekle tehdit eden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu.

Avukat Sibel Sevinç Deveci, kamusal gücü aracı kullanarak görevi kötüye kullanmak başta olmak üzere, rüşvet, aracılık, yargıyı etkilemeye çalışmak, Çocuk Koruma Kanunu’na muhalefet gerekçeleriyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Redhack belgelerinde adı geçen TOBB Başkanvekili Faik Yavuz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sozcu.com.tr’ye konuşan Deveci, “Melih Gökçek herkesi savcılığa vermekle tehdit ediyordu, savcılığı terbiye makamı olarak görüyordu. Kendisinin söylemiyle savcılık şimdi Gökçek’i terbiye edecek” dedi.
Redhack’in Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili açıkladığı ve kentsel dönüşümde yolsuzluk iddialarına yer verilen belgeler, mahkemeye taşındı.

ÇOCUK KORUMA KANUNUNA MUHALEFET

İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Deveci, birkaç kalemden oluşan dilekçesinin ana temasında geçtiğimiz gün Gökçek’e hakaret ettiği iddiasıyla evi basılan ve Gökçek’in Twitter’da fotoğraflarını yayınladığı 17 yaşındaki İrem Aksoy’un deşifre edilmesinden gerekle Çocuk Koruma Kanunu’na muhalefet edildiğini ve savcılığın kendiliğinden harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

EŞİTLİK PRENSİBİNE AYKIRI

“Faik Yavuz isimli şahsın hangi menfaate sahip olduğu, şu anda hangi konumda olduğu; belgelerde yayınlanan tayini istenen ve yerleştirilmesi istenen öğrenciler hangi okulda ve hangi mercilerde görev yapmaktadırlar? Şahısların aynı şekilde yayınlanan ricaları yerine getirilerek gerçekleştiyse kimlerin aracılığıyla bu kontenjanlara alındıkları Anayasa’da yer alan eşitlik prensibi gözetilerek kamu görevinin kötüye kullanılması rüşveti gündeme getirir. Adı geçen tüm şahısların araştırılarak maddi gerçeğe ulaşılması gerekmektedir.” ifadelerini kullanan Deveci, Redhack’in yayınlamış olduğu rica listesindeki tüm isimlere dilekçesinde yer verdiğini söyledi.

Deveci aynı zamanda Redhack üzerinden kendisine de hakaret edildiğini belirterek, Gökçek’in ‘Redhack isimli yasadışı gruba inananlar gerizekalı ve şerefsizdir’, diye beyanda bulunması üzerine, “Gökçek’in kullandığı masumiyet karinesi, Redhack isimli grup ya da kişi için de geçerlidir. Aynı masumiyet karinesinden yararlanarak tarafıma hakaret edilmiştir.” ifadelerini kullandı.(Sözcü)



                                                 www.bilimtrue.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder