Searching...
16 Mart 2013

Apple mi ? Samsung mu ?

05:37



Samsung, merakla beklenen yeni telefonu Galaxy S4’ü ile en yakın rakibi Apple’a gözdağı verdi. 

Türkiye fiyatının 2 bin TL olması beklenen yeni telefonun en önemli özelliği 13 megapiksel fotoğraf çekebilmesi. Geçen sene toplam 384 milyon akıllı telefon satan firmanın hedefi, bu yıl rakamı 510 milyona çıkarmak. 

Son iki yıldır Galaxy serisiyle elde ettiği başarı, Samsung’u küresel akıllı telefon pazarının en güçlü markası haline getirdi. Geçen sene 384 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Güney Koreli elektronik devi, liderliği bırakmamakta kararlı. Apple’ın ise aynı yıl satışları 130 milyonda kaldı. Samsung, geçen sene akıllı telefon piyasasındaki payını daha ilk çeyrekte yüzde 30,6’ya yükseltmişti. ABD’li Apple’ın 2011’in ilk çeyreğinde yüzde 18,1 olan pazar payı, bir yıl içinde yüzde 24,1’e ulaştı. Aynı dönemde firmanın büyüme rakamları yüksek olsa da Samsung’un gerisinde kaldı. Hızlı yükleşini sürdüren firma, Android severlerin merakla beklediği Galaxy S4 modelini, Unpacked 2013 adıyla Amerika’da ve Samsung’un anavatanı Güney Kore’de yaptı. Tasarımının ilk bakışta Galaxy S3’e benzediği dikkat çeken yeni modelin ağırlığı selefine göre 2 gram hafifleyerek 130 grama düştü. Samsung yeni modeli incelterek daha estetik bir görünüm kazandırdı. S3’ün kalınlığı 8,6 mm iken S4’te 7,9 mm’ye düşüyor. S4’ün ekran genişliği de S3’teki 4,99 inçten 5 inçe yükseltildi. 2 GB RAM’e sahip telefon 16,32 ve 64 GB’lık dahilî hafıza seçenekleriyle satılacak. Buna ilave olarak S4’e 64 GB’a kadar da harici hafıza takılabilecek.

Nisan sonu itibarıyla dünyadaki 155 ülkede 327 operatör aracılığıyla aynı anda piyasaya sürülecek akıllı telefonun Türkiye fiyatının 2 bin lira civarında olması bekleniyor. Telefon farklı ülkelerde farklı işlemcilerle piyasaya sürülecek. Bir tiyatro şovu ile tanıtılan Samsung’un yeni modelinde özellikle multimedya kullanıcıları için birçok kolaylıklar getirildi. S4’te fotoğraflara ses kaydı ekleme özelliğinden beğenilmeyen unsurları fotoğraftan çıkarma, birden fazla görüntüyü birleştirip tek bir foto elde etme ve görüntülü konuşma sırasında ön kamerayı da çalıştırma (dual video call) gibi yenilikler yer alıyor. Hem ön hem arka kamerayı çalıştırarak aynı anda fotoğraf çekebilen telefon, bu fotoları da Instagram’daki gibi çeşitli filtreler kullanarak renklendirebiliyor. Ayrıca story albüm özelliği sayesinde bir şehirde çekilen fotoları şehir değişmeniz durumunda algılayarak bir klasör altına topluyor. Smart scroll ve smart pause özellikleri sayesinde ise gözle kontrol sistemi hayata geçerken ekrana bakılmadığı durumda telefon bunu anlayarak enerji tasarrufu adına videoları durduruyor. Hayatı kolaylaştıracak yazılımlar da bulunduran telefonda şimdilik 6 dilde birbirinden hem yazılı hem de sözlü ifadeleri çevirebilecek S Translator uygulaması bulunuyor. Galaxy S4 Padometer isimli bir uygulama ile kullanıcının adımlarını sayarken ısı ve nem ölçümleri de yapabiliyor. Navigasyonu standart hale getiren S4, S-Voice Car uygulaması ile sürücülerin işini kolaylaştırıyor. Akıllı telefon, gelen bildirim ve mesajları sesli okuyabiliyor. Bu arada yeni telefonun Türkiye’de geldiği zaman ilk olarak Gold teknoloji marketlerinde satılacağı belirtiliyor.

İnşaattan ışıklandırma sistemlerine kadar birçok alanda faaliyet gösteren Samsung, bünyesindeki Nissan’ı Renault’ya satarak otomotiv sekröründen çıktı. Ardından daha fazla elektroniğe odaklanarak dünyanın lider şirketi oldu. Yaklaşık 250 milyar dolarlık cirosunun 150 milyar dolarlık kısmını elektronikten elde eden şirketin, 75 ülkede 227 bin çalışanı bulunuyor.

"Türkiyede  en sevilen marka olacağız ! "

Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu’ya yakınlığından dolayı birçok markanın olduğu gibi Samsung için de önemli pazarların başında yer alıyor. Türkiye’de en sevilen marka olmaya gayret ettiklerini belirten Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı Choongro Lee, “Türkiye’yi fırsat penceresi olarak görüyoruz.” dedi. Burada yeni mağazalar açacaklarını ve özellikle beyaz eşya ve elektronikte çıkan tüm ürünlerin nisan ayından itibaren Türkiye’de yer alması için gayret gösterdiklerini anlatan Lee, tüketicilerin beklentilerini, bazı bölgelerde kurdukları araştırma laboratuvarlarında tasarladıklarını söyleyerek şunladı ekledi: “Gelecekte öyle ürünler göreceğiz ki buzdolabından çamaşır makinesine, telefondan televizyona hepsi birbiri ile entegreli olmuş. Birbiri ile bağlantılı ürünler çıkacak.” Lee, Türkiye için ürünlere kararlaştırırken geleneksel tarzdan ödün vermemeye özen gösterdiklerini anlattı. Lee’nin verdiği bilgiye göre, birkaç yıl içinde piyasaya çıkacak fırın hem daha az yağlı hem de Türklerin sevdiği gibi yiyecekleri çıtır çıtır pişirecek.
Galaxy S4,samsung,akıllı telefon,Android 4.2.2,Jelly Bean






Facebook Logosuna Tıkla Sayfamızı Beğen !


0 yorum:

Yorum Gönder