Searching...
20 Ekim 2013

Genpets - Yaşayan Oyuncaklar

09:16


Gerçek değildir


Çılgın genetikçiler yine bir ilke imza attılar. Matrix filminde insanlara yapılan tarzda bir üretimi havyanlar için yaparak, hayvanları paketler içinde satışa çıkarttılar! Yeni çağın evcil hayvanları olarak adlandırdıkları projede kullanılan hayvanlar da genetik değişime uğramış mutant havyanlar ve içlerinde chip de takılı…
Minimal bir hayat destek sistemiyle satılan hayvanların karakterleri de çeşitli. Yeşil, kırmızı, mor gibi renklerde satılıyorlar ve paketlerinde mini bir kalp monitörü bile bulunuyor.


Bio-Genica adlı bir firma, genetik bilimini ticari amaçlar kullanan firmalar kervanına katıldı. Firma tam bir sebze mantığıyla hayvan klonluyor, genetik kodlarıyla oynuyor, çoğaltıyor ve satıyor. Hayvanlar plastik paketlerin içinde “tüm marketlerde” satışa sunulmaya hazırlanıyor. Markette “raflardaki” havyanlar, bir boru ile özel yapım raftaki besleme sisteminden besleniyorlar ve sürekli “taze” kalıyorlar.

Raftaki havyanı beğendiğinizde hayat destek sisteminden çıkarıp paketi açıyorsunuz. Pakette sol altta görülen 4 tane lamba havyanın “son kullanım tarihini” belirliyor. 1 tane kaldığından artık “değiştirme zamanının yaklaştığını” ifade ediyor.


1 yıl ömürlü ve 3 yıl ömürlü iki ayrı “model” olarak sunulan hayvanların, karakterleri paketteki renklerle ifade edilmiş. Bu renklerin anlamları şöyle:
Kırmızı: Atletik ve enerjik
Yeşil: Yardımsever, uyumlu ve barışçıl
Mor: Yaratıcı ve ruhsal olarak gelişkin
Mavi: İletişimci
Turuncu: Maceracı, kendinden emin ve meraklı
Sarı: Oyuncu ve eğlenceli


Zigot Mikro Enjeksiyon sistemiyle elde edilen hayvanlar, birden fazla hayvanın genetik karışımından oluşan, kanlı canlı, yaşayan hayvanlar. Bu yöntem ilk olarak 1997 yılında kullanılmış ve parıldayan bir denizanasının parıldama özelliği bulunan bir fare üretilmiş. 2003 yılında ise tavşan ile insan genleri karıştırılarak yarı insan yarın hayvan bir mutant üretilmiş. Şimdi ise bu teknolojiyi kullanan firma paket içinde bitkisel hayatta alıcısını bekleyen karışım bu hayvanları üretmiş.

Paketlerinin içinde sıra sıra asılı olarak mağazalarda duran genpet’ler (bu hayvancıklara bu isim verilmiş), paketteyken bir hortum vasıtasıyla yavaşça besleniyorlar ve hayatta kalıyorlar. Bio-genica firması bu sistemi evde de kullanabileceğinizi böylece tatili vs. giderken hayvanı bitkisel hayata yatırabileceğinizi de belirtiyor!



Bu hayvanların diğer özellikleri ise şöyle: Büyümüyorlar (zaten en büyük boyutları paketteki halleriymiş), konuşamasalar da sesler çıkartabiliyorlar, duygularını ifade edebiliyorlar, paketten çıkarınca 20 dk. içinde uyanıyorlar ve gözlerini açıyorlar. Haftada bir kere özel yemleri ile beslemek yetiyor ve sorunuz olduğunda “teknik destek departmanını” arayabiliyorsunuz.

İşin daha da ilginç yanına gelince…

Tüm genpet’lerde uzaktan iletişime imkan veren bir iletişim ve kontrol çipi takılı. Böylece Bio-Genica ağına doğrudan bağlı olarak güncelleme işlemi sizi meşgul etmeden yapılabiliyor. LCD takılı modellerinde hayvanın üzerindeki LCD ekrandan durumunu izleyebiliyorsunuz.

Videoları ;

10 yorum:

  1. kuran yırtan kız bir bu iki.
    http://www.museumofhoaxes.com/hoax/weblog/comments/genpets_shrinkwrapped_pets

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıyamet yaklaştığında artık insanlar yaratmaya başladık yarattık gibi cümleler kullanıcaklar en büyük alamet sonumuz hayır olsun.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Hic arastirmadan gorugunuz herseyi bloglarinizda paylasiyorsunuz. Blog'un ismi bilim`true` olacak bir de. Genpets Adam Brandejs tarafindan gerceklestirilmis bir sanat projesidir. Objelerin hepsi lateks ve plastikten uretilmis olup, bir cok bolgede sergilenmis, gazetelere ve diger yayinlara konu olmustur. Ayrintili bilgi icin sadece wikipedia arastirmasi yapmaniz yeterlidir. http://en.wikipedia.org/wiki/Genpet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genpet ve genpets tamamamen farkli bisey sende birazcik arastirsan tamam blog abartmis biraz ama boyle bisey var genpets . com a gir bi bak

      Sil
    2. iX hakli adsiz, adam branjels hayal urunu olarak tasarladigi sanat projesi

      Sil
    3. Farkındaysanız Gerçek Değildir diye yazdık.Siz düzgün incelemiyorsanız bizim suçumuz ne ?

      Sil
  4. Türkiye'de satılıyomu bunlardan?

    YanıtlaSil
  5. Hit almak için böyle leş taktiklere başvurmasanız keşke.

    YanıtlaSil
  6. fake bilgi... gerçekmiş gibi yazmayın. araştırın biraz. Bunların gerçek olup olmadığı ve sitenin amacını okuyup buna göre bir makale yazılsaydı keşke. Yanlış bilgiler veriyorsunuz. Doğrusu burada: http://www.genpets.com/about.php

    YanıtlaSil