Searching...
19 Ekim 2013

'Bilim mükemmel kapitalizmi yaratacak'

04:08

'Bilim mükemmel kapitalizmi yaratacak'

Kuramsal fizik alanında çalışan araştırmacı Prof. Dr. Michio Kaku Koç Üniversitesi’nin misafiri oldu.


Kuramsal fizik alanının popüler araştırmacılarından Prof. Dr. Michio Kaku Koç Üniversitesi’nin misafiri oldu. Süper sicim kuramının bir parçası olan sicim alan teorisinin kurucularından ve dünyanın önde gelen fütüristlerinden biri olarak tanınan Kaku, bilim ve teknolojinin geleceği nasıl şekillendireceğine ilişkin öngörülerini “Bilim 21. Yüzyılı Nasıl Değiştirecek?” başlıklı konferansta paylaştı.
Kaku, öngördüğü teknolojik gelişmeleri ve bu gelişmelerin yaşamlarımızı nasıl etkileyeceğini anlattı. Yeniçağın “dijitalleşmek” üzerinden yükseleceğini belirten Kaku’ya göre 10 yıl içinde bilgisayarlar “hem her yerde hem de hiçbir yerde” olacak. İleri teknoloji ürünü bilgisayarlar, kontak lenslerden duvar kâğıtlarına, tuvaletlerden ilaçlara kadar pek çok nesnenin içinde bulunacak. Bu araçlar, bilgiye erişimi kolaylaştırmakla birlikte sağlık durumumuzu periyodik olarak kontrol etmek gibi kişisel hizmetler de verecek.
Kaku, bilgiye erişilebilirliğin artması ile insanların bilinçli tüketiciler haline geleceğini ve böylece “mükemmel kapitalizm”in yakalanacağını iddia ediyor ve iletişim olanaklarının güçlenmesiyle, aynı zamanda diktatörlükler döneminin kapanarak demokrasinin yerleşmesinin koşullarının oluşacağını belirtiyor.

0 yorum:

Yorum Gönder