Searching...
27 Ekim 2013

Stephen Hawking

07:02
Stephen Hawking 8 Ocak 1942 tarihinde doğmuş İngiliz fizikçi ve kozmologtur.

Evreni açıklama adına önemli çalışmaları bulunan ve tam adı Stephen William Hawking olan bilim adamı henüz 21 yaşında tedavisi olmayan ALS hastalığına yakalanmış ve tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur.

Zaman içinde sesini de yitiren bilim adamı özel dizayn edilmiş tekerlekli sandalyesinde yazıları sese dönüştüren mekanizma aracılığıyla insanlarla iletişim kurmaktadır.

Kara delikler, kuantum fiziği ve evrenin oluşumu üzerine geliştirdiği teorilerle bilim dünyasında büyük bir ün kazandı.

Yazdığı "Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Kara Deliklere" ve "Ceviz Kabuğundaki Evren" kitaplarıyla büyük bir başarı yakalayan Hawking geniş halk kitleleri tarafından da tanınır oldu.



Stephen Hawking, büyük patlama teorisini yorumlarıyla geliştirmiş ve bu teorinin bir yaratıcıya ihtiyaç duymayacağını iddia ederek büyük tartışmalara yol açmıştır. Son yıllarda insan ırkının geleceği hakkında olumsuz öngörülerde bulunan Hawking, insanlığın bir an önce uzayda yaşayabilmesinin yollarının bulunması gerektiğini ileri sürerek aksi takdirde dünya üzerinde yaşamamızın uzun sürelerle mümkün olmayacağını belirtmiştir.


Bilim dünyasının son zamanlarda en popüler ve en tartışmalı bilim adamı olan Hawking ilerlemiş yaşına ve uzun süredir devam eden hastalığına rağmen üretkenliğini korumaktadır.



2 yorum:

  1. zihninde özgür olan adam, benim idolüm :) gözüm üstünde sayin hawking , sakin evrenin sirrini cözmeden bir yere gitme :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,bu adam ölürse işimiz kötü :)

      Sil