Searching...
16 Ekim 2013

Aids'in Tedavisi Mümkün Olabilir!



AİDS'ten Kurtulan İlk Çocuk 


 Johns Hopkins Üniversitesi'nden Dr. Deborah Persaud, 3 Mart 2013 tarihinde, HIV'den tamamen kurtulan ilk çocuk hastayı tanımladı. Önemli bulgular, Atlanta'daki 2013 Retrovirüs ve Faydacı Enfeksiyonlar Konferansı'nda açıklandı.


Dr. Persaud, Mississippi doğumlu, şu anda 2 yaşında olan ve doğduğu anda HIV tespiti yapılan, bunun üzerine hemen antiretroviral terapi uygulanan çocuğun detaylı vakasını açıkladı. 18 aylıkken çocuk antiretroviralleri almamaya ve tedaviyi sürdürmemeye başladı. Yeniden hastaneye 23 aylıkken getirildiğinde, üzerinden 5 ay geçmiş ve bu sürede hiçbir ilaç alm7amış olmasına rağmen tespit edilebilir düzeyde HIV yüküne sahip olmadığı tespit edildi. Çok yüksek hassaslıkta bir dizi diğer testten de geçirilen çocukta, HIV'in artık bulunmadığı doğrulandı.

 Tedavinin doğrulanması Dr. Persaud ve Massachussetts Üniversitesi'nden Dr. Katherine Luzuriaga'ya Eylül 2012'de verilen bir burs vesile oldu. Bu burs sayesinde ortak bir laboratuvar açan araştırmacılar, pediyatrik HIV'den kurtulma vakalarını tespit etme üzerine çalışma imkanı buldular. Ortaklık içerisinde birçok önemli ve saygıdeğer araştırmacı bulunuyor: San Diego Kaliforniya Üniversitesi'nden Dr. Stephen Spector ve Doug Richman, Ulusal Kanser Enstitüsü'nden Dr. Frank Malderelli, Ulusal Alerji ve Enfekte Olabilen Hastalıklar Enstitüsü'nden Dr. Tae-Wook Chun.

 Araştırmanın yöneticisi olan Dr. Rowena Johnston, şunları söylüyorsun: "Mississippi'de bulunan çocuğun pediyatristi olan Dr. Hannah Gay ne yaptığımızdan haberdardı ve genç hasta vakası dikkatini çektiği anda bize ulaştırdı. Ortaklık zaten kurulu olduğundan ekibimiz anında hareketlenebildi ve çocuğun gerçekten iyileşip iyileşmediğini tespit için testleri yapmayı başardı.''

 Dr. Persaud, yapılan testler geride tek bir şüphe dahi bırakmadan çocuğun doğumunda anne ve çocuğun HIV pozitif olduğunu doğruladığını ve elimizdeki en hassas testlerle bile denendiğinde çocukta artık HIV'a dair hiçbir şey kalmadığını söylüyor.

 Bugüne kadar HIV'den kurtulan ve dosyalanabilen tek vaka, "Berlinli hasta" olarak da bilinen Timothy Brown'un vakasıdır. 2006 senesinde, yine HIV tedavisi gören Bay Brown'a, aynı zamanda lösemi teşhisi de konulmuştur. Fizisyeni, HIV enfeksiyonuna engel olan bir mutasyonla doğan bir insandan aldığı kök hücreler sayesinde lösemisini tedavi etmeyi başardı. Bu nakil sonrasında Bay Brown, HIV enfeksiyonu yeniden ortaya çıkmadan tedaviyi durdurma imkanına erişmişti.

 Bu yeni vaka ise farklı popülasyonlardan olan HIV-pozitif insanların farklı tedavi yöntemleriyle tamamen iyileştirilebileceğine dair baş döndürücü ihtimali göz önüne almamızı sağlıyor. Bay Brown'un tedavisi bir dizi karmaşık, yüksek riskli, yüksek maliyetli süreçler sonunda sağlandıysa da, bu yeni vaka sıradan bir antiretroviral tedavinin sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

 Dr. Johnston konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Bu iyileşmenin sadece antiretroviral terapiyle sağlandığı düşünülürse, bir yenidoğanın savunma sistemini, onun yetişkinlerden olan farklarını ve hangi faktörlerin HIV'i yenmesine katkı sağladığını öğrenmek de bizler için bir zorunluluk haline geliyor."

 Mississippi vakası aynı zamanda HIV-pozitif annelerin tespitinin, anne-çocuk bulaşmasının önüne geçmek için farklı yöntemlere başvurmanın ve HIV-pozitif doğan çocukların anında antiretroviral terapiye başlamasının öneminin de altını çiziyor.

 Bu çalışmayı destekleyen kurum olan amfAR'nin CEO'su Kevin Robert Frost ise şunları söylüyor: "İlk pediyatrik HIV iyileşmesi vakasının tespitinde ön ayak olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bu vaka, HIV ile mücadelenin başarılı sonuçlarının hiç beklemediğimiz yerlerden gelebileceğini ve bunun, önümüzdeki aylarda ve yıllarda HIV'den iyileştirilecek sayısız çocuğun sadece birincisi olduğunu sarsıcı bir şekilde hatırlatıyor."

Alıntıdır...
Kaynakça: http://evrimagaci.org/fotograf/64/3336/ 

                                                                                        #AydınAdam

3 yorum:

  1. Güzel bir sayfa olmuş saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Ben Windsor Colorado USADr Ricky Roland Moore'yum.Dr Ebos Tanrı devam edecek
    İnsanlarda yaptığınız iyi işler için sizi muazzam derecede ödüllendirmek
    Hayatta, internette sizinle ilgili tanıklık yapmaya devam edeceğim ve böylece
    Böyle bir hastalığı olan biri de kendi tedavisini alabilir. HIV hastasıyım
    Son bir iki ay önce bir tıbbi test ile doğrulandı.
    Internette Dr Ebos'un ölümcül virüslerden birinin nasıl tedavi edileceği üzerine hemen i
    Hem onun telefon numarası, whatsapp ve e-posta ile görüştü +2347085996390
    Ve dreboshivcurehome@gmail.com.
    Daha sonra bana bir bitkisel ürün gönderdi ve bana nasıl
    İlk iki hafta sonra bana WHATSAPP ile ilgili bir mesaj gönderdi.
    Yukarıdaki mobil numara ve başka bir HIV testi yapmamı önerdim;
    Alçakgönüllülükle ertesi gün gitti. Hani HIV negatif olduğumu teyit ettim. Ikiye gittim
    Diğer Hastanesi hala negatifti.
    AŞAĞIDAKİ HASTALIĞI KONTROL EDEBİLİR:
    KANSER, TÜBERKÜLOZ, KANAMA, OBEZİTE, PNÖMONİ VE LİCSMANİAZİS. Beni ekleyebilirsin
    Facebook'la Ricky Roland Moore'la ya da bana e-posta gönderin
    Dr Ebos hakkında daha ayrıntılı bilgi için rickyrolandmoore@gmail.com

    YanıtlaSil