Searching...
29 Aralık 2013

HAYVANLAR ÜZERINE İLGİNÇ BİLGİLER

11:48


*Köpekbalığı, kanserde dahil olmak üzere her hastalığa karşı bağışıklığı vardır. Onun için hastalanmayan tek hayvandır. Köpekbalığı, dişlerini her 8 günde bir degiştirir. Ömürleri boyunca hiç durmadan yüzerler.

* Karayılanlar, bilinmeyen bir nedenden dolayı kedilerden çok korkarlar, Eski Mısır da kediler kutsal hayvan sayılıyordu ve öldüklerinde insanlar saygılarını göstermek için kaşlarını kazıyorlardı.

*Homoseksüellik hayvanlarda en çok meyve yiyen yarasalarda yaygındır. Aslanlar, bir günde 50 kez çiftleşebilirler. Sadece insanlar ve yunuslar, zevk için cinsel ilişkide bulunurlar.

*Sığırların 4 tane midesi, develerin 3 adet kaşı vardır. Eşeklerin gözleri, 4 ayaklarınıda görebilecek şekildedir. Bir devekuşunun gözü, beyninden daha büyüktür. Kral yengeç, dünya üzerinde çapraz yürüyen tek canlıdır.

*Inek, arkaya doğru çiş yapan tek memelidir. Insan ölümlerine, savaştan bile çok sebep olan hayvan sivrisinektir. Insanlar parmak izinden ayırt edilebildiği gibi köpekler de burun izinden ayırt edilebilinir. Doğada, en büyük gözlere sahip olan canlı mürekkep balığıdır. Bir insanın gözüne göre 16 kat daha geniş açı görebilir.

* Timsahlar, daha derin dalabilmek icin taş yutarlar. Timsahların kafası kopsa bile haftalarca hayatta kalabilirler, yalnız ağızları olmadığı için zamanla açlıktan ölürler. 

*Dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen hayvanı, Mavi balinalardır. Kilosu 22 ayda 26 tona ulaşır. Doğduklarında bile 7 tondurlar. Yetişkin bir mavi balina, 33 metre uzunluğunda ve 190 tondur.

*Solucanların 5 adet kalbi vardır, Zürafaların ses telleri yoktur, fareler kusamazlar. Yarasalar bir mağaraya girdiklerinde önce sola dönerler. Filler, öldükten sonra da dört ayak üzerinde kalbilirler ve asla unutmazlar.

* Boğalar renk körüdür, matadorun salladığı kırmızı pelerine değil, kendisine karşı birşeyler sallanmasına tepki verdikleri için saldırırlar. Yeni Zelanda`da kişi başına düşen koyun sayısı 4-5 arasıdır. Bir geyiğin boynuzunun oluşmasından sorumlu hücreler, tabiatta en hızlı çoğalan hücrelerdir. 



#İnançKızılkaya

0 yorum:

Yorum Gönder