Searching...
14 Mayıs 2014

Dünyadan Soma'ya mesaj yağdı

07:49
Soma'da meydana gelen maden kazası sonrası dünyadan adeta taziye mesajı yağdı...
ABD: GÖNLÜMÜZÜN EN DERİN YERİNDELER

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Soma ilçesinde özel bir maden işletmesinde meydana gelen faciayla ilgili büyükelçiliğin Twitter adresinden açıklama yaptı.

ABD Büyükelçisi, Amerikan halkı adına taziyelerini sunduğunu söyledi. Haberleri büyük bir üzüntüyle izlediklerini belirten Ricciardone, “Mahsur kalanların kurtarılmasını umuyoruz. İşçiler gönlümüzün en derin yerinde.” diye konuştu.

ALMAN BÜYÜKELÇİ: YANINIZDAYIZ

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ise, "Bu zor saatlerde kurbanların ailelerinin acısını paylaşıyorum. Madende mahsur kalan işçiler ve ailelerin yanındayız" dedi.

İSRAİL RESEPSİYONU İPTAL EDİLDİ

İsrail Büyükelçiliği Sözcülüğü maden faciasıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “İsrail devleti ve halkı, Türk halkının acısını içtenlikle paylaşır, ölenlere rahmet, acılı ailelere sabır yaralılara acil şifa dilerken; mahsur kalan işçilerden olumlu haber almayı ümit eder” ifadeleri kullanıldı.

İsrail devletinin kuruluşu nedeniyle yapılacak resepsiyon da iptal edildi.

İSPANYA: YARALAR EN KISA ZAMANDA SARILSIN

İspanyol hükümeti Soma’da hayatını kaybedenler için bir taziye mesajı yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yayımlanan mesajda: ‘Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde meydana gelen patlamada, 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu elim kazadan dolayı İspanyol hükümeti, İspanyol halkı adına, Türkiye'deki yetkililere ve Türk halkına taziyelerini iletmek ister. İspanya, halen maden altında bulunan kişilerin kurtarılması operasyonunun olumlu sonuçlanmasını ve yaraların en kısa sürede sarılmasını temenni eder." denildi.

PUTİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soma'da maden ocağında yaşanan patlama sonucu hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı RecepTayyip Erdoğan'a başsağlığı diledi.

Aynı zamanda, Rusya Devlet Başkanı yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi, yaralananların ise en yakın zamanda iyileşmeleri dileğinde bulundu.

BAKÜ BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Soma'da hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun basın toplantısı düzenledi.

Yaşanan faciada hayatını kaybeden vatandaşların aile ve yakınlarına başsağlığı dileyen Coşkun, "Türkiye Cumhuriyeti için çok hüzünlü bir gün oldu. Telefonda gözyaşlarına hakim olamayan Azerbaycanlı kardeşlerimiz oldu" dedi. Yurtdışındaki vatandaşlar olarak bu acıyı derinden hissettiklerini ifade eden Coşkun konuşmasına şöyle devam etti:

"Olay ortaya çıktığı andan itibaren Azerbaycanlı devlet yetkilileri ve vatandaşlar, mesaj ve telefonlarıyla bize güç ve destek verdi. Bakü Büyükelçiliği, Nahçıvan ve Gence başkonsolosluklarımızda bayraklar yarıya indirildi. Büyükelçilikte de taziye defteri açtık. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı göndererek desteklerini ifade etti. Kendisine şükranlarımı sunuyorum."

FRANSA: YARDIMA HAZIRIZ

Elysee Sarayı tarafından yayınlanan mesajda, Cumhurbaşkanı Hollande’ın, Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 200'den fazla madencin hayatını kaybettiğini derin üzüntüyle öğrendiği belirtildi. Olayın üzüntüye neden olan büyük bir trajedi olduğu belirtilirken, Fransa Cumhurbaşkanı'nın Başbakan Erdoğan'a Fransa’nın Türkiye’ye dayanışma ve desteğini ilettiği kaydedildi.

Ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı,Türkiye’den talep gelmesi halinde Fransız arama kurtarma ekiplerinin de yardıma hazır bulunduğunun altını çizdi.

(Ajanslar)

1 yorum:

  1. Yaşasın akp inadına akp dik dur eğilme inananlar seninle , ALLAHIN emrettiği yolundan geri dönme

    YanıtlaSil