Searching...
7 Nisan 2013

29 Ekim kutlayanlara 31 yıl hapis!

02:45

Antalya'da 29 Ekim nedeniyle Atatürk heykeline çelenk koymak isteyenler için 31 yıl hapis istendi

Antalya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunma töreninde polis barikatını aşarak ’direnme suçu’nu işledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 6 kişinin yargılanmasına, 10 Nisan’da başlanıyor. ’Polis memurunu elle ittiği’ bilirkişi raporuyla tespit edilen 6 kişi için toplam 31 yıl 1 ay hapis isteniyor.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli iki polis memurunun mağdur olarak yer aldığı davada savcılık, ’kamu görevlisine görevinin yapılmasını engellemek amacıyla cebir kullanmak suretiyle görevi yaptırmamak için direnme’ suçunu işledikleri gerekçesiyle 6 kişi hakkında 6 aydan 3 yıla hapis cezası talep etti.

Aynı suçlamayla ilgili daha önce 13 kişi hakkında takipsizlik kararı verilirken, iki polisin davacı olduğu olayla ilgili Zeki Gökçe, Turgay Doğan, Yekta Koç, Özgür Erdoğan, Ayhan Zor ve Mürsel Çoşkun’un, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ’Görevi yaptırmamak için direnme’ suçunu düzenleyen 265’inci maddesi uyarınca cezalandırılmaları talep edildi.
Davada mağdur olarak ifade veren polisler şikayetçi olmazken, olay yeri görüntü ve fotoğraflarının bilirkişi incelemesi sonucu savcılık 6 kişinin yaşanan arbede sırasında görevli polis memurlarını elleriyle ittiklerini tespit etti. Savcılık olayın aynı zamanda ’zincirleme suç’ olduğunu savunarak, cezanın dörtte bir veya üç oranında artırılmasını talep etti.
Böylece davada adı geçen her kişi için toplam 5 yıl 2 ay 5 gün hapis cezası istendi. Savcılık aynı zamanda TCK’nın 53’üncü maddesi uyarınca şüphelilerin atanmaya veya seçilmeye tabi bütün memuriyetlerden yoksun bırakılmasını da talep etti. 6 kişi hakkında toplamda 31 yıl 1 ay hapis cezasının istendiği davanın ilk duruşması 10 Nisan’da 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.


www.bilimtrue.blogspot.com




0 yorum:

Yorum Gönder