Searching...
2 Şubat 2013

İranlı kadının Türkiyeye yazdığı mektup ?

03:28

www.facebook.com/Bilimtrue

İran molla devrimini yaşayan çağdaş bir kadının, Türkiye'deki insanlara yollamak istediği mektuptur.

"ÇOK GEÇ OLMADAN '';

Sevgili Türkiye deki dostlarım ve kardeşlerim,

devrim sırasında devrim muhafızları tarafından önce tecavüz edilip, daha sonrada ipe gönderilen çok sevgili kız kardeşim Mehtab'ın anısına;

bu mektubu sizlere yazmamdaki neden bizim 30 sene kadar önce yaşadığımız o talihsiz ve karanlık günün türkiye için de yaklaşıyor olduğunu görmem ve bundan daha derin olarak kalbimde hissetmem oldu. türban yasasının mecliste onaylandığı tarihin iran islam devriminin olduğu güne denk gelmesi kalbimde bunun ilahi bir güçten gelen uyarı fişeği olduğu hislerini uyandırdı ve bu mektubu kaleme almaya karar verdim. biliyorum hepiniz kalbinizde karanlığın otoritesini hissettiniz. karanlık otorite gelmeden hissettirdi yaklaştığını.

iran islam devriminden 1 hafta kadar önce Türkiye'ye gecen, uzun bir sure burada yasayan ve daha sonra Kanada'ya iltica eden ve hâlihazırda bu ülkede felsefe öğretmenliği yapan bir iranlıyım. atatürk'ün aydınlık türkiye'sini çok seviyorum ve yüreğim kan ağlayarak iran'da "o gün" gelmeden önceki olayların sanki bir tekrarını sinemada izliyor gibi türkiye'de görüyorum. yobaz karanlığında hunharca katledilen kız kardeşim anısına sizlere yalvarıyorum ki, sakın olmaz demeyin! sakın türk ordusu olduğu surece olamaz demeyin çünkü aşağıda anlatacağım gibi o gün geldiğinde tüm orduların eli kolu bağlanabilir. bizim ailemiz iran'da laik, sol görüşlü ve aydın bir aile idi. devrimden 1 ay önce bize bile söyleseler idi 1 ay sonra durum bu olacak diye biz bile güler geçerdik, "deli misin?" diye sorardık belki de. belki de derdik ki "şah'ın bu güçlü ordusunu nasıl yeneceklerde şeriat karanlığını getirecekler?"

sizlere önce iran islam devriminin nasıl geliştiğini kısaca anlatmak istiyorum çünkü Türkiye'deki gelişmelerle çok büyük benzerlikler mevcut.

iran islam devrimini başariya götüren ayaklar:

1-büyük kesimi fakirleşen halk dincilerin pençesine düştü. bu halk yiyecek, giyecek gibi ufak yardımlarla onların safına çekildi. beyinleri yıkandı ve fakirliklerinin temelinde kirli ve dinsiz rejim olduğu benliklerine yazıldı. açlıkla boğuşan halk bu cehaletin pençesine kolaylıkla düştü ve rejime düşmanlaştı. (cok fakirlesen turk halkinada ayni seyler yapiliyor)

2-hep demokrasi ve özgürlük dendi. humeyni devrimi yapana kadar hep demokrasi ve özgürlük vaat etti. bu şekilde birçok sol görüşlü insanları da kendi saflarına çekti. bu insanlar devrim akabinde ipe giden ilk insanlar oldu. (turkiye'de hep demokrasi ve ozgurluk diyorlar)

3-emir komuta zincirinde yapılanmış olan din adamları halkı kontrol altına aldı. (başı abd'de yaşayan malum tarikat'in yapilanma biçimi olan "abi" yapilanmasi bu emir komuta seklidir ve devrimin en onemli ayaklarindan birisi bu emir komuta yapilanmasidir. bu emir komuta yapilanmasi devrimin halk ordusudur ve devrim sirasinda bu emir komuta cok kisa zamanda cok buyuk kitlelere egemen olur.)

4-kargaşa ve kaos ortamında askeri kışlalar basildi. ellerinde kur'an ile kışlalar ele geçirildi. (bu ayaga cok dikkat edelim cunki devrim sirasinda turk silahli kuvvetlerini ele gecirmenin en anahtar ayagi budur.



ordunun da ele geçirilmesiyle rahatlıkla olabilecek bir devrimin uyarısıdr bu mektup. ülkemizde bu kadar arap hayranı insan varken "kesinlike olmaz" diyemiyor insan. 

http://www.youtube.com/watch?v=2EQ7-i5OG_A&


www.bilimtrue.blogspot.com

#İnvis



0 yorum:

Yorum Gönder