Searching...
8 Temmuz 2013

500 yıl sonra donmuş halde bulundu!

03:34

500 yıl sonra donmuş halde bulundu!

Bilim insanları, 500 yıl önce kurban edilerek, Arjantin topraklarındaki bir yanardağın zirvesine gömülen Inka mumyasının ölümüne ait sır perdesini kaldırmayı başardı.

Arjantin ve Şili arasındaki sınırda deniz seviyesinden 6739 metre yükseklikte Lyulyaylyako Volkanı'nın hemen yanında buzun içerisine gömülmüş 14-15 yaşlarındaki kızın mumyasının sırrı çözüldü!

Aradan geçen 500 yıla rağmen dün ölmüş gibi canlı duran ve hiçbir organı hatta üzerindeki giysiler bile çürümeyen kız, İnka kabilesine bağlı. 



Kızla birlikte 7 yaşında bir çocuk ve 6 yaşında başka bir kız daha bulundu.1999 yılında bulunan bu inanılmaz mumya üzerinde yıllardır araştırmalar yapılıyor. Kızın akciğerinde tüberküloza benzeyen akciğer enfeksiyonlarına rastlandı. İlk kez bir mumyada bir enfeksiyon bulundu.DNA testlerinde de bütün hücrelerinin sağlam olduğu belirlendi. New York Üniversitesi`nden bir ekip yıllardın bu kızın nasıl bu kadar sağlam kalabildiğini araştırıyor.



Bu konu hala bir sır olarak duruyor. Üç küçük çocuğun yanında bulunan altın, gümüş, giysiler, yiyecekler ve bilinmeyen bir beyaz kuş tüyleri çocukların kurban edilmiş olma ihtimalini arttırıyor. Bilim insanları, 500 yıl önce kurban edilerek, Arjantin topraklarındaki bir yanardağın zirvesine gömülen Inka mumyasının ölümüne ait sır perdesini kaldırmayı başardı. Araştırmalar sonucunda, genç kızın öldüğü sırada akciğerlerinde enfeksiyon bulunduğu tespit edildi.


0 yorum:

Yorum Gönder