Searching...
30 Eylül 2013

Seks Cihadı

05:20

Son olarak Tunus'u birbirine katan 'seks cihadı' konusunda son gelişme Suriye devlet televizyonunda yaşandı...


Suriye’de yaşanan iç savaşın son dönemde en çok tartışılan konularından biri Suriye’den ve diğer bazı Müslüman ülkelerden kaçırılan veya kandırılan genç kızların ‘seks cihadı’ adı altında muhalifler tarafından tecavüze uğramaları. Bu kızlardan bazıları Suriye devlet televizyonuna çıkarak yaşadıklarını anlattı.
18 yaşından küçük olan Ravan Kadah, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı; ‘Babam gidip duşa girmemi söyledi. Üzerimi çıkarıp duş almaya başladığımda ise içeri 50 yaşından büyük görünen ve üzerinde sadece iç çamaşırı olan bir adam girdi. Beni saçımdan tutarak odama götürdü. Babam çığlıklarını duyuyordu fakat hiçbirşey yapmadı. Onurunu muhaliflere satmıştı.’ Genç kızın açıklamalarına ise ailesinden açıklama geldi. Kadah’ın ailesi kızlarının 2012 kasım ayında kaçırıldığını ve kendisi için Avaaz isimli sitede kampanya başlatıldığını belirtti.




Televizyonda konuşan genç kızlardan bir diğeri Sarah Khaled al-Alawo ise El Nusra militanı olarak tanıtıldı. Sarah, kendisinin diğer militanlar tarafından nasıl ‘servis edildiğini’ anlattı. Sarah’ın ailesinin de bu konuda bir itirazı var. Aile kızlarının Şam Üniversitesi’nde okurken muhaliflere destek veren konuşmalar yaptığı için tutuklandığını ifade ediyor…
Bir başka görüntüde ise Suriyeli bir kız tecavüze uğradığı tarih olan ’18′ kelimesini sıklıkla telaffuz ederken görülüyor.






0 yorum:

Yorum Gönder