Searching...
12 Mart 2013

AFYON'A ŞERİAT MI GELDİ ?

09:39







Alkol yasağı, okullara mescit derken şimdi de kadınlara ayrı otobüs!

Afyon Valiliği’nin alkol yasağının ve okullarda mescit açılması kararının ardından AKP’li Afyon Belediyesi de otobüslerde “ahlak dışı” olayların arttığı gerekçesiyle kadınlara özel otobüs servisi başlattı.

Kısa süre önce alkolü yasaklayan Afyon Valiliği’nin bu kararının ardından AKP’li Afyon Belediyesi de gericilikte sınır tanımayarak harem-selamlık otobüs seferleri uygulaması başlattı.

Hürriyet’ten Nurettin Kurt’un haberine göre, Afyon’da belediyeye ait bazı araçlar “ahlak dışı" olayların arttığı bahanesiyle sadece kadınlara ayrıldı.

Araçlara bir de uyarı levhası konulurken, burada şu ifadelere yer verildi:

Araçlarımızda aşırı yoğunluk nedeniyle yaşanan hırsızlık ve ahlak dışı olayların artması sebebiyle, ücretsiz servislerimiz sadece bayanlar için geçerlidir. Halkımıza duyurulur. Afyonkarahisar Belediyesi

Araçlara binmeyen kadınlar ne olacak?
AKP’li belediyenin bu gerici uygulamasının kılıfı olarak “ahlak dışı olaylar ve hırsızlık” bahanesi öne sürülürken, asıl yapılmak istenen ise kadınlarla-erkeklerin otobüslerde harem-selamlık olarak ayrılması.

Toplumsal yaşamı iyiden iyiye gerici kurallara göre düzenleyen bu adımlar Afyon’da Valilik eliyle başlatılırken, Valiliğin 2012’nin Nisan ayında aldığı kararla kentte piknik yerleri de dâhil olmak üzere içki satışı ve tüketimi yasaklanmıştı.

Alkol alana para cezası
Afyon Valiliği'nin alkol yasağı kararı kısa süre sonra uygulanmaya da başlanırken, uygulamanın hemen ilk gününde 25 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 169'ar lira ceza uygulanırken, bu cezalar o günden bu yana artarak sürdü.

Okullara mescit
Hızını alamayan valilik, mart başında bir genelge yayınlamış ve buna göre okullarda ibadet yapmak isteyen öğrenciler için mescit açılmasını istemişti. Basına yansıyan genelgeye göre yetkililere, “İbadet etmek isteyen öğrencilere yardımcı olunması” yönünde talimat verilmişti.




 Facebook Logosuna Tıkla Sayfamızı Beğen !


0 yorum:

Yorum Gönder