Searching...
7 Ağustos 2013

İşte ABD'yi korkutan icat

07:47

ABD`ye elçilik kapattıran El Kaide tehdidinin, örgütün Yemen kolunun geliştirdiği iki yeni saldırı tekniğinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Alınan önlemler, yaşanan paniğin boyutunu da gösteriyor


Geçtiğimiz pazar günü, El Kaide kaynaklı tehditler üzerine Ortadoğu`daki birçok büyükelçiliğini kapatan, ardından bu önlemi hafta sonuna kadar uzatan ABD`nin elinde örgütün iki yeni saldırı tekniği geliştirdiğine dair somut kanıtlar bulunduğu ortaya çıktı. 

Buna ek olarak, El Kaide lideri Eymen Zevahiri`nin, örgütün Arap Yarımadası kolunun lideri Nasir el Vuhayşi`ye gönderdiği "Yemen`de saldırıları başlatın" şeklindeki mesaj da alınan önlemlerin yoğunlaştırılmasına yol açtı. ABD`nin ardından İngiltere, Fransa ve Almanya da Yemen`deki elçiliklerini kapattı.

 Amerikan ve Avrupa basınında yer alan çeşitli haberlere göre, El Kaide vücut içine yerleştirilen plastik bir bomba aksamı geliştirmeyi başardı. 

Hiçbir dedektöre yakalanmayan bu plastik bombalarla uçağa binmenin ve her türlü güvenlik duvarını geçmenin mümkün hale geldiğini belirten ABD güvenlik kaynakları, örgütün ani saldırılarına karşı alarm durumuna geçti. 

ABD`de yayın yapan ABC televizyonu da, Pentagon kaynaklarına dayanarak verdiği bir diğer haberde, El Kaide`nin Yemen koluna bağlı militanların elbiseleri patlayıcıya dönüştüren bir sıvı geliştirmeyi başardığını duyurdu.

 İçine atılan elbiseleri kurutulduktan sonra patlayıcıya çeviren gizemli sıvının kullanılmaya başladığını tespit eden Amerikalı yetkililer, vatandaşlarının ülkeyi "acilen" terk etmesini istedi. 

ABD`nin Milano Konsolosluğu ise bomba ihbarı içeren bir mektup nedeniyle boşaltıldı. 

0 yorum:

Yorum Gönder